Menu
 

Aktieris Mārtiņš Vilsons: "Pastāvu uz savu viedokli" Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Aktieris Mārtiņš Vilsons: "Pastāvu uz savu viedokli" Publicitātes foto

Trīs izcili mākslinieki – dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels, komponists Jānis Lūsēns un aktieris Mārtiņš Vilsons – radījuši brīnišķīgu svētku programmu visai ģimenei "Trīs vīri Ziemassvētkos", kurā izskanēs skaistākie J. Lūsēna autordarbi saspēlē ar Z. Muktupāvela izjusto dziedājumu un vijoles spēli un M. Vilsona runāto Kārļa Skalbes dzeju, pasakām un citu autoru skaistākajiem Ziemassvētku stāstiem. Niansētā sarunā ar skatītāju koncerts ļaus nokļūt bērnības zemē, kad dzīve likās kā skaista pasaka.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Esmu gulējis teltī 60 grādu salā. Kad pamodos, cepure bija piesalusi pie telts sienas. Tas bija armijas laikā Sibīrijā, tā sauktajā BAMā.

Aizkustinošākais brīdis dzīvē?

Tādu brīžu ir bijis daudz, bet paši labākie – kad dzima bērni. Man ir astoņi, devītais bija, kad apprecēju savu tagadējo sievu. Biju jau kaut cik apzinātā vecumā, sapratu, ko daru.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Sajūta, ka esmu dzīvs. Tā jūtos katru dienu.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Katru rītu pavingroju, lai iekustinātu kaulus, un katru dienu padomāju par saviem bērniem. Silti ģērbjos, ja ir ļoti auksts. Vasarā gan neciešu siltas drēbes, tad staigāju ļoti vieglā apģērbā.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Kādreiz bija ļoti daudz, bet atteicos no tiem visiem. Reizēm gribas vakarā pieēsties, bet tad mēģinu sevi nobremzēt, jo jāturas formā – tāda profesija. Varbūt kaitīgs ieradums ir tas, ka pastāvu uz savu viedokli.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Ļoti patīk Latvijas Radio bigbends. Tā vadītājs un dalībnieki ir ne tikai fantastiski mūziķi, bet arī brīnišķīgi cilvēki. Mums bija kopīgs projekts, kur es lasīju Imanta Ziedoņa "Krāsainās pasakas". Pirmo reizi mūžā piedalījos tāda veida brīvā improvizācijā. Es lasīju, un viņi uzreiz spēlēja to, ko es runāju. Bija ļoti jājūt vienam otru. Un spēlēja viņi izcili.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Maksa Friša grāmatas, piemēram, "Saukšu sevi par Gantenbeinu", "Štillers".

Kādu mūziku klausāties?

Gandrīz visu, bet patīk labs džezs, klasiskā mūzika – Bahs, Prokofjevs. Mašīnā parasti skan klasiskā mūzika.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Mājās, pie savējiem! Man arī nav laika loderēt apkārt. Savulaik esmu redzējis daudz ko, bet neviens krogs nav tik labs kā mājas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.