Menu
 

Pie Siguldas novada bibliotēkas atvērs āra lasītavu; notiks diskusija "Iedvesmojies mācīties dabā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

27.maijā no plkst.15.30 līdz 17.00 parkā pie Siguldas novada bibliotēkas ēkas ar aizrautīgu diskusiju “Iedvesmojies mācīties dabā”, kas būs aktuāla ikvienam vecākam un pedagogam, Siguldas novada bibliotēka atklās vasaras āra lasītavu. Turpinot pašvaldības un kopienas mijiedarbošanos ciklā “Kopā radi Siguldas novadam”, saruna būs veltīta brīvdabas pedagoģijai un praktiskai tās realizācijai audzēkņu, pedagogu un ikvienas ģimenes ikdienā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Brīvdabas pedagoģijas principi kļūst arvien aktuālāki, un jau šobrīd tādus izmanto daļā Siguldas novada izglītības iestāžu. Tādēļ diskusijā kopā ar āra pedagoģijas praktiķiem, vecākiem, pedagogiem un citiem interesantiem radīs atbildes uz dažādiem jautājumiem vai neskaidrībām un pārvarēs nedrošības slieksni, saskatot jaunas iespējas, kamēr jaunākie pasākuma dalībnieki būs nodarbināti radošās aktivitātēs. Pasākuma norises vietā būs atrodams arī grāmatu apmaiņas skapis, kurā klātesošie varēs nodot vairs nevajadzīgas grāmatas un vietā paņemt kādu sev interesējošo.

Pasākuma laikā, norisinoties Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavas sezonas atklāšanai, mazākajiem interesentiem būs iespēja baudīt bērnu grāmatu rakstnieces Luīzes Pastores literatūras lasījumus. Autore kopā ar Siguldas novada bibliotēkas speciālistiem aicinās bērnus piedalīties arī citās aizraujošās nodarbībās – “Aizkrāsotā dzeja”, grāmatzīmju izgatavošana un citās, vēsta pašvaldībā.

Lai dalītos ar atziņām, pieredzi par mācību procesu īstenošanu āra vidē un veiksmīgas sadarbības nosacījumiem, diskusijā aicināti piedalīties dažādi speciālisti – dabas un tehnoloģiju parka “Urda” pārstāvji, kuri ikdienā aicina mācīties vidē, piedāvājot dažādas izglītības programmas, Siguldas novada Kultūras centra direktore Jolanta Borīte, pastāstot par Bērnu kultūras konsultatīvās padomes programmu un aktivitātēm jaunākajiem novadniekiem, kā arī Siguldas 83.skautu un gaidu vienības vadītājs Gatis Kalniņš, kurš kopā ar savu komandu spēj radīt jauniešu interesi dažādās ārtelpu nodarbībās tepat Siguldas novadā. Sarunās iesaistīsies arī citu jomu eksperti.

Siguldas novada pašvaldība un tās iestādes veiksmīgi īsteno dažādas aktivitātes, kas vērstas uz lasītveicināšanu mazāko novadnieku vidū. Visas Siguldas novada bibliotēkas dažādām vecuma grupām piedāvā iesaistīties lasīšanas programmā, tādēļ arī šajā notikumā neizpaliks iepazīšanās ar “La(p)su” no lasīšanas programmas, norāda pašvaldības pārstāvji.

Lai aktualizētu literatūras nozīmīgumu, ar to iepazīstinot ar interaktīvā veidā, pērn Siguldā notika pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls, kas pulcēja mazus un lielus lasītājus no visas Latvijas. Festivāla daudzveidīgā programma piedāvāja tikšanās un darbnīcas ar grāmatu autoriem un ilustratoriem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas, ilustrāciju izstādes, teātra izrādes, lasījumus, orientēšanās spēli, jaunāko grāmatu prezentācijas, multimediju un virkni citus notikumus.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.