Menu
 

Foto: Siguldā atklāta Imanta Ziedoņa ceļojošā izstāde "Krāsainās pasakas"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas mākslinieces Ināras Liepas un izstāžu līdzautora Ulda Liepas veidotās krāsaino pasaku telpiskās ilustrācijas sāk savu ceļojumu pa Latviju un līdz 9. jūnijam ir apskatāmas Siguldā, Siguldas novada Kultūras centrā “Siguldas devons”.

Dzejnieka, publicista Imanta Ziedoņa (1933-2013) vārds un talants turpina piesaistīt arvien plašāku starptautiskās sabiedrības interesi, pulcējot viņa daiļrades cienītāju un pētnieku uzmanību Latvijā un pasaulē. Viņš ir viens no vislabāk pazīstamajiem latviešu dzejniekiem pasaulē.

Latvijas mākslinieces Ināras Liepas un izstāžu līdzautora Ulda Liepas veidotās Ziedoņa krāsaino pasaku telpiskās ilustrācijas ir viena mazliet citāda epizode šajā “ģeogrāfijas paplašināšanas” lokā, kurā autori piedāvā savus stāstus. Izstāde tapusi lielā mērā iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa daiļrades, taču autori saglabā savu rokrakstu, kā arī attieksmi pret šobrīd pasaulē notiekošo.

Kā pavēstīja Kultūras centrā “Siguldas devons”, izstādes atklāšanā piedalījās Kristīne Lauriņa, Latvijas pārstāvniecības Strastbūrā sekretāre  un arī idejas autore pasaku tulkošanai un izdošanai franču valodā, kā arī grāmatas izdevējs franču valodā Pjērs Maršāns. Izstādes atklāšanu pagodināja Ramona Umblija, mākslas zinātniece un Imanta Ziedoņa laika biedre un Ilze Ramane, izstādes reklāmas māksliniece. Imanta Ziedoņa Zilās pasakas smilšu kino veidotāja ODali pārsteidza viesus ar speciāli veidotu īsfilmu skatītājiem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.