Menu
 

Vāne un Strads – aizvadītās sezonas labākie Valmieras teātra aktieri

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vāne un Strads – aizvadītās sezonas labākie Valmieras teātra aktieri Foto - Matīss Markovskis

Valmieras teātrī norisinājās ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tika sumināti iepriekšējās sezonas labākie mākslinieki un izrādes. Laureāti tika noteikti gan teātra iekšējā balsojumā, gan aptaujā “Skatītāju balss”, kurā varēja piedalīties ikviens Valmieras teātra apmeklētājs.

Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Elīna Vāne un Elīna Hanzena, savukārt labākā aktiera balvu saņēma Imants Strads un Ivo Martinsons. Gada tehniskā darbinieka titulu saņēma izrāžu vadītāja Māra Vīgante.

Skatītāju balsojumā nominācijā “Gada aktrise pirmā plāna lomā” balvu saņēma Elīna Vāne par sniegumu izrādē “Baladīna” un Annas, Kļaviņmātes un Edes lomām izrādē “Vidzemnieki”, savukārt par “Gada aktrisi otrā plāna lomā” skatītāji atzinuši Ilzi Pukinsku par Lieldālderietes lomu izrādē “Vidzemnieki”.

Pie titula “Gada aktieris pirmā plāna lomā” otro gadu pēc kārtas tika Imants Strads, un šoreiz skatītāji novērtējuši viņa pārliecinošo tēlojumu izrādē “Lūcis”. Savukārt nominācijā “Gada aktieris otrā plāna lomā” balvu saņēma Ivo Martinsons par Anrī kunga lomu izrādē “Eiridīke”. Skatītāju balsojumā tika noteikta arī pagājušās sezonas “Gada izrāde”, kurā laurus plūca izrāde “Lūcis” Elīnas Cērpas režijā. Tā stāsta par leģendāro režisoru un aktieri, Valmieras teātra ilggadējo galveno režisoru Pēteri Lūci.

Laureātu apbalvošanu atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība. Jāpiebilst, ka skatītāji par saviem iecienītākajiem māksliniekiem un izrādēm varēja balsot jau septīto gadu pēc kārtas, un visi laureāti saņēma teātra sadarbības partnera – AS “Valmieras piens” īpašās balvas; tāpat savus pagājušās sezonas favorītus sumināja arī teātra draugi un atbalstītāji. Skatītājus un laureātus ar īpašiem priekšnesumiem aktieru Mārtiņa Meiera un Māras Mennikas vadītajā ceremonijā sveica LKA Valmieras teātra 2.kursa studenti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.