Menu
 

Dzintaru koncertzāle piedāvā muzikālās pasakas pašiem mazākajiem klausītājiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Dzintaru koncertzāle piedāvā muzikālās pasakas pašiem mazākajiem klausītājiem Foto - publicitātes

Dzintaru koncertzāle aicina pašus mazākos klausītājus uz koncertu ciklu “Muzikālās pasakas mazajiem”. Šā gada pirmajos mēnešos ciklā notiks trīs koncerti – “Leļļu meistara sapnis” 4. februārī, “Skaitāmpanti” 4. martā un “Meža pasakas” 8. aprīlī. Ņemot vērā lielo pieprasījumu, šogad visi koncerti notiks divreiz – plkst. 9.45 un plkst. 11.00.

Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka informēja, ka pirmais koncerts – “Leļļu meistara sapnis” – Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notiks jau pirmdien, 4. februārī, plkst. 9.45 un plkst. 11.00, un tajā kāds leļļu meistars darinās brīnumskaistas lelles un rotaļlietas. Bet leļļu meistaram ir kāds sapnis, kas varbūt tieši šoreiz piepildīsies…

Koncertā piedalīsies: Leļļu meistars – Nauris Indzeris (baritons), Lelle – Annija Putniņa (soprāns), Kaķis – Evita Zālīte (soprāns), Klauniņš Tonijs – Mihails Čuļpajevs (tenors), Raimonds Petrauskis – taustiņinstrumenti, rotaļlietas – Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Koncertu vadīs Karina Bērziņa, videorežisors – Uģis Krišjānis. Programmā – Džordža Gēršvina, Frederika Lou, Džona Kandera un Eltona Džona skaņdarbi.

Otrais koncerts – “Skaitāmpanti” – notiks 4. februārī plkst. 9.45 un plkst. 11.00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, un tajā klausīsimies, kā veikli pantiņi satiek notiņas un kļūst par dziesmiņām.

Koncertā piedalīsies: Jānis Ķirsis (taustiņinstrumenti, balss), Rūta Dūduma (balss), Uldis Siliņš (aktieris, balss), popgrupa “Nando” un dejotājs Ģirts Bisenieks. Koncertu vadīs Karina Bērziņa, videorežisors – Uģis Krišjānis. Programmā – Jāņa Ķirša skaņdarbi.

Trešais koncerts – “Meža pasakas” – notiks 8. aprīlī. plkst. 9.45 un plkst. 11.00. Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, un tajā klausīsimies muzikālo pasaku par putniem, zvēriem, kokiem, sauli un mēnestiņu. Ar tautas un mūsdienu dziesmām, pasakām un teikām, mīklu minēšanu, rotaļās iešanu un kopīgu dziedāšanu cildināsim mūsu zemes bagātību mežu – mūžam zaļu, saules apmirdzētu un krēslainu, mājvietu zaķiem un stirnām, mīkstu sūnu paklājiņu un brūklenāju pilnu.

Koncertā piedalīsies: Jolanta Strikaite-Lapiņa (soprāns), Jānis Kurševs (tenors), Jēkabs Nīmanis (klarnete, ģitāra), Artūrs Bērziņš (trombons), Uģis Krišjānis (video, taustiņinstrumenti). Koncertu vadīs Karina Bērziņa. Programmā – Jāzepa Vītola, Kārļa Lāča, Jēkaba Nīmaņa skaņdarbi un latviešu tautasdziesmas oriģinālās aranžijās

Koncertu cikls “Muzikālās pasakas mazajiem” ir radīts vismazākajiem klausītājiem – pirmsskolas vecuma bērniem, kuri caur pasaku un rotaļu tēmu var apgūtu klasisko un mūsdienu mūziku. Koncertos piedalās pazīstami popmūzikas un klasiskās mūzikas mākslinieki – instrumentālisti, dziedātāji, dejotāji un aktieri, kuri atbilstoši katra koncerta tēmai ir tērpušies interesantos, bērniem labi pazīstamu tēlu kostīmos. Koncertos tiek rādīti arī nelieli fragmenti no multfilmām. Koncertu idejas autore un vadītāja ir Karina Bērziņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.