Menu
 

Konkursa "Nāc sadziedāt" 10 gadu jubileju svinēs ar krāšņu koncertu "Ziemeļblāzmā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Konkursa "Nāc sadziedāt" 10 gadu jubileju svinēs ar krāšņu koncertu "Ziemeļblāzmā" Foto: www.nacsadziedat.lv

9. un 10. martā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” tiks svinēta populārā jauno izpildītāju konkursa “Nāc sadziedāt!” desmit gadu jubileja. Kā informē konkursa rīkotāji, 9. martā vārds tiks dots vokālistiem, 10. martā – popgrupām, un šī diena noslēgsies ar krāšņu koncertu, kurā piedalīsies gan konkursa laureāti, gan žūrijas pārstāvji.

Arī šogad, tāpat kā pērn, konkursantiem tiks atļauts izpildīt dziesmas ne tikai latviešu valodā, bet jebkurā citā valodā. Konkursa organizatori uzsver, ka dziesmu fonogrammas nav jāiesūta pirms pasākuma, – tās būs jāņem līdzi uz konkursu CD formātā. “Lai konkursā skan tautas mūzika, Latvijas vai citu valstu komponistu dziesmas, pašu radīta oriģinālmūzika,” aicina konkursa rīkotāji.

“Aicinām dziedātgribētājus, viņu pedagogus, vecākus un mūzikas draugus no visiem Latvijas novadiem arī šogad dziedāt no sirds; dziedāt par prieku sev un skatītājiem, jo “Nāc sadziedāt!” ir mūzikas svētki, kuros valda prieks, jaunība, vēlme dziedāt un radīt jau desmit gadus! Tāpat kā pērn, arī šogad konkursā īpaši tiks sveikti un godināti Latvijas labākie vokālie pedagogi, viņiem piešķirot Atzinības rakstus un pateicības balvas; arī visi laureāti tiks pie īpašām balvām. Tiek domāts par to, lai tās būtu ļoti personiskas balvas: biļetes uz koncertu, īpašs CD eksemplārs ar parakstu vai varbūt kāds kopīgs studijas ieraksts, vai radīta oriģināldziesma. Par to domājām pērn un domājam arī šogad,” stāsta konkursa organizatoru pārstāvji.

Konkursa radošā komanda arī šogad gādās par to, lai konkursa žūrija būtu profesionāla un neatkarīga, turklāt lielākā daļa no viņiem ar konkursa dalībniekiem sastapsies un viņus dzirdēs pirmo reizi. Konkursa žūrijas komisijas sastāvs tiks atklāts 11. februārī.

Pasākuma rīkotāji atgādina, ka iepriekšējos gados konkursa žūrijā darbojušies izcili Latvijas mūziķi: Igo, Intars Busulis, Mārtiņš Brauns, Valts Pūce, Agnese Rakovska, Alex, Aigars Grauba, Juris Kaukulis, Agnese Zeltiņa, Olga Dreģe, Kristīne Kārkle, Guntars Račs, Elita Patmalniece, Ilona Bagele, Jolanta Paškeviča, Aigars Grāvers, Liene Greifāne, Aija Andrejeva, Jānis Aišpurs, Goran Gora, Dj Rudd, Kristīne Zadovska, Lilita Ozoliņa, Olga Rajecka, Varis Vētra, Ieva Kerēvica, Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna, Kaspars Ansons, Ieva Akuratere un daudzi citi.

Konkursa jubileja tiks svinēta patiešām unikālā arhitektūras un kultūras pērlē – kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Pēc atjaunošanas kopš 2014. gada tā ir nozīmīgs pilsētas un valsts mēroga kultūras veicināšanas un prezentācijas centrs, pieprasīts tūrisma objekts, moderna vide kultūrvēstures apguvei un iepazīšanai, augstvērtīgas mākslas koncentrācijas vieta un inovatīvu ideju īstenošanas platforma. “Tāpēc mums ir patiess prieks, ka desmitais konkurss “Nāc sadziedāt” varēs notikt tieši šeit. Īpaši dekorēsim telpas, lai atmosfēra būtu vēl īpašāka, būs izstāde, darbosies restorāns, uz skatuves būs lielais LED ekrāns, darbosies fotostūrītis. Paredzētas arī citas  aktivitātes, lai mums visiem būtu grezni, skaisti un krāšņi svētki!” teic rīkotāji.

“Nāc sadziedāt” desmit gadu darbības laikā jaunos talantus atklājuši vairāk nekā 50 populāri un tautā mīlēti mākslinieki, izdziedātas vairāk nekā 2000 dziesmas, konkursam veltītas vairāk nekā 100 stundas, piedalījušies vairāk nekā 1000 solisti un vairāk nekā 3500 popgrupu dalībnieki no 84 pašvaldībām, vēsta organizatoru pārstāvji.

Konkursa anketa meklējama mājaslapā www.nacsadziedat.lv! Pieteikties konkursam var līdz 25. februārim. Biļetes uz “Nāc sadziedāt” noslēguma koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.