Menu
 

Ikšķiles novada pašdarbnieki atpūšas savā ikgadējā ballē

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Ikšķiles novada pašvaldības amatiermākslas kolektīvu vadītāji. Ikšķiles novada pašvaldības amatiermākslas kolektīvu vadītāji. Foto no Ikšķiles novada pašvaldības arhīva. Video: "Fakti TV"

8. februārī Ikšķiles novada pašdarbnieki pulcējās pašvaldības pasākumu zālē, lai piedalītos savā ikgadējā ballē. Novadā šobrīd darbojas jau 28 amatiermākslas kolektīvi, kuros apvienojušies vairāk nekā 600 dalībnieki, informē Ikšķiles novada pašvaldība.

Pašdarbnieku balle ir pasākums, kura laikā ikšķilieši mēdz atskatīties uz iepriekšējā gadā paveikto. 2018. gads viņiem bijis ļoti ražīgs un krāšņiem notikumiem bagāts, jo Ikšķiles novada amatiermākslas kolektīvi piedalījās gan Dziesmu un Deju svētkos, gan daudzos citos ar Latvijas simtgadi saistītos pasākumos. Ikšķiles novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa, kurš arī pats piedalās mākslinieciskajā pašdarbībā kā jauktā kora "Ikšķile" vadītājs un diriģents, pasākuma laikā uzrunādams klātesošos, uzsvēra, ka pašvaldība vienmēr ir atbalstījusi amatiermākslas kolektīvus. Viņš pauda gandarījumu, ka novadā pavisam nesen dzimuši vēl divi jauni amatiermākslas kolektīvi – "Straujupe" un "Dižupe".

Ikšķiles novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja Dace Jansone savā uzrunā pauda: "Paldies par jūsu ieguldījumu visa iepriekšējā gada Latvijas simtgades notikumos. Jūs piepildījāt mūsu koncertus tautas namos, dievnamā, pludmalē, estrādē. Jūs dziedājāt, dejojāt. Un mēs ar lepnumu teicām – tie ir mūsējie!"

Visu amatiermākslas kolektīvu vadītājiem svinīgi tika pasniegts nesen izdotais fotoalbums "Ikšķiles novads Latvijas simtgadē". Par melodisku un ritmisku mūziku pašdarbnieku ballē rūpējās grupa "Zelta kniede".

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.