Menu
 

Foto: Noslēdzies elegantais "Tenoru gads"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Māris Bartulāns Foto – Māris Bartulāns

Ar skatītāju “bravo” saucieniem un sirsnīgiem aplausiem ceturtdien VEF Kultūras pilī noslēdzās eleganto koncertu “Tenoru gada” koncertu  virkne.  Galā koncertā piedalījās LNO solisti Raimonds Bramanis un  Juris Jope, aktieri Raimonds Celms un  Kristians Kareļins no Latvijas Nacionālā teātra un liepājnieks, Jaunā Muzikālā teātra aktieris  Marģers Eglinskis. Dziesmu pavadījumu nodrošināja pianista Anatolija Livčas instrumentālā grupa  (ģitāra – Artūrs Kutepovs, sitamie instrumenti – Uģis Krūskops).

Kā stāsta koncertu producente Laila Ilze Purmaliete, “Tenoru gada” koncertprogramma tika veidota tā, lai skatītājs neakadēmiskā gaisotnē varētu baudīt populāras dziesmas LNO un teātru tenoru interpretācijā. Koncertus bagātināja īpaši veidotais scenārijs ar asprātīgiem dziesmu pieteikumiem un horoskopu stāstiem. Skatītāji novērtēja arī aktieru jokus un improvizāciju uz skatuves un, protams, visu koncerta dalībnieku vokālās prasmes.

Lielāko skatītāju atzinību noslēguma koncertā guva Raimonda Bramaņa uzstāšanās ar neapolitāņu klasiku, kā arī Raimonda Celma un Jura Jopes izpildītā Dona dziesma “Salauzta sirds”, kuras laikā visu paaudžu skatītāji aplaudējot dziedāja līdz.

Koncerta noslēgumā visi dalībnieki kopā izpildīja brīnišķīgās Endrū Loida Vēbera dziesmas “Amigos para siempre” latvisko pirmatskaņojumu, kas piešķīra visam koncertam būtisku un paliekošu  vērtību.

Koncerta producente Laila Ilze Purmaliete ir gandarīta, par to, ka oriģinālais koncerta formāts ir sevi attaisnojis, jo skatītājiem tas sniedz prieku un rada svētkus: “Tas viss dod ticību, ka aizsāktā tradīcija ir jāturpina, piesaistot aizvien jaunus aktierus ar izcilām vokālām dotībām, kā arī iemīļotus Operas solistus.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.