Menu
 

Mārupē septīto reizi norisināsies jauno ģitāristu konkurss, viesosies čehu virtuozs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

5.aprīlī jau septīto gadu pēc kārtas Mārupes kultūras namā notiks Andra Grīnberga jauno ģitāristu konkurss “Kur tad Tu nu biji?”. Konkurss veltīts latviešu antropologam, ģitāristam, dziesminiekam, dzejniekam, lugu autoram un komponistam Andrim Kārkliņam, savukārt konkursa pamatu veido Andra Grīnberga latviešu tautasdziesmu apdares.

Kā informēja Mārupes pašvaldībā, lai attīstītu latviešu ģitārspēli, kopš 2013.gada novadā tiek organizēts jauno ģitāristu konkurss, kas pulcē jaunos ģitāristus no visas Latvijas un arī ārvalstīm. Šogad konkursa īpašie viesi un žūrijas locekļi būs ģitārists Igors Šošins no Baltkrievijas un viens no labākajiem Čehijas ģitāristiem Vladislavs Blaha.

Vladislavs ir vienīgais čehu ģitārists, kurš ir uzstājies slavenajā Kārnegija koncertzālē (Carnegie Hall) Ņujorkā, ASV, ir četru starptautisku konkursu laureāts un “Radio France” bronzas medaļas īpašnieks. Mūziķis tikko noslēdzis savu 13 koncertturneju  ASV, kas sekoja pēc tūres Itālijā. Programmā Mārupē viņš plāno izpildīt čehu komponistu Leoša Janačeka, Jaroslava Ježeka un Stefana Raka darbus, kā arī skaņdarbus, kuru pamatā ir Morāvijas tautasdziesmas Džona V. Duartes apdarē.

6.aprīlī čehu ģitāras virtuozs viesies Mārupes Mūzikas un mākslas skolā, kur ģitāristi aicināti piedalīties meistarklasēs.

Konkursu atbalsta Mārupes novada dome, Mārupes Mūzikas un mākslas skola, mūzikas instrumentu veikals "Tava skaņa", salons “Mūzika”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.