Menu
 

Siguldā atklās "Mūzikas republiku" – mūzikas projektu jauniešiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

27. martā plkst. 19.00 jauniešu iniciatīvu centrā "Mērķis" Siguldā norisināsies pasākums "Mūzikas republikas proklamēšana", ar kuru tiks atklāts projekts "Mūzikas republika", kas ilgs septiņus mēnešus.

Projekta mērķi ir sniegt iespēju jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem vismaz reizi nedēļā sanākt kopā un muzicēt brīvā vidē, attīstīt jauniešu zināšanas un izpratni par mūziku, klausoties un daloties pieredzē ar jau pieredzējušiem mūziķiem, uzlabot praktiskās iemaņas dažādu instrumentu spēlē, dāvāt otro elpu instrumentiem, kuri tiks ziedoti projektam, kā arī reizi divās nedēļās organizēt pieredzes stāstu vakarus ar profesionāliem mūziķiem, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Uz atklāšanas pasākumu tiek aicināti potenciālie projekta dalībnieki, klausītāji, kuri ir gatavi atpūsties un izbaudīt vakaru, kā arī jebkurš cits, kurš vēlas sniegt artavu mūzikas telpas izveidē, ziedojot kādu instrumentu. Ziedot būs iespējams visa pasākuma garumā.

Pasākumā ar savu pieredzi un muzikāliem priekšnesumiem dalīsies Siguldas mūziķi – Pēteris Lunde no grupas "The Sound Poets", Juris Kaukulis un Kaspars Tobis no grupas "Dzelzs vilks", Teodors Kerimovs un Rūdolfs Daņiļevičs, Juris Lisenko, Kārlis Kazāks, Artis Gāga un mūziķi no turbofolka grupas "Oranžās brīvdienas". Pasākumā uzstāsies ne tikai pieredzējušie mūziķi, bet arī jaunieši – Justs Liepins, Rūta Alise Skuja un Elza Rūta Jordāne, kā arī brīvprātīgā dalībniece no Spānijas Aida Latorre, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Projekts tiek īstenots Siguldas novada pašvaldības konkursa "Siguldas novada jauniešu projektu konkurss" ietvaros un to līdzfinansē Siguldas novada pašvaldība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.