Menu
 

Ciklā "Brīvdienu mūzika" uzstāsies šarmantā dziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Šo svētdien, 24. februārī, plkst. 14.00 ciklā “Brīvdienu mūzika” būs iespēja tikties ar šarmanto dziedātāju Jolantu Strikaiti-Lapiņu, kurai koncertā pievienosies ērģelniece Ilze Reine un trompetists Jānis Porietis. J. Strikaite-Lapiņa, kura sākotnēji bija pazīstama kā populārās mūzikas izpildītāja, pēdējos gados pievērsusies klasiskajai mūzikai un jau vairākus gadus ir Latvijas Nacionālās operas soliste. Šajā koncertā viņa kopā ar draugiem atskaņos Baha, Mītela, Hendeļa un Tēlemaņa vokālos skaņdarbus.

Dziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa ieguvusi maģistra grādu operdziedāšanā Latvijas Mūzikas akadēmijā (profesores A. Garančas un K. Gailītes klasē). Vokālo meistarību papildinājusi meistarklasēs pie dažādiem pedagogiem un dziedātājiem, tostarp Aksela Everaerta (Nīderlande), Astas Kriksciunaites (Lietuva), Lienes Kinčas un Andžellas Gobas. 2013. gada vasarā kļuvusi par Alīdas Vānes starptautiskā konkursa diplomandi. Bijusi dalībniece Nordoperas Intensīvajā jauno dziedātāju programmā. Kopš 2013. gada piedalījusies dažādos operas un muzikālo izrāžu iestudējumos, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Nākamajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā 28. aprīlī būs iespēja tikties ar populāro vijolnieku Raimondu Ozolu un viņa draugiem – taustiņinstrumentālistu un komponistu Raimondu Macatu un ģitāristu Mārci Auziņu. Savukārt pēdējā šā pusgada “Brīvdienu mūzikas” koncertā 19. maijā uzstāsies džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa ar trombonista Laura Amantova džeza kvartetu, kurā muzicē Latvijā atzīti džeza mūziķi – Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti), Andris Grunte (bass) un Artis Orubs (sitaminstrumenti).

Cikla “Brīvdienu mūzikas’’ stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”, vēsta M. Pučka. Tāpat kā iepriekšējā gadā cikla “Brīvdienu mūzikas’’ koncertus vada atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.