Menu
 

Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Mārupieši" aicina uz 30 gadu jubilejas koncertu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Jurģis Rikveilis Foto – Jurģis Rikveilis

Viens no vadošajiem Latvijas vidējās paaudzes deju kolektīviem “Mārupieši” aicina dejas cienītājus uz kolektīva 30 gadu jubilejas koncertu “Visa dzīve paiet dejā” sestdien, 13. aprīlī plkst.16.00 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā.

Ansambļa mākslinieciskā vadītāja visus šos gadus ir horeogrāfe, Deju svētku virsvadītāja Gunta Skuja: “Ar “Mārupiešiem” vienmēr esmu ceļā. Ceļā uz izaugsmi, ceļā uz Deju svētkiem, radošā ceļā, ceļojot pa Latviju un pasauli. Izbaudot visu emociju gammu, garlaicīgi nav. Tāpēc koncertā rādīsim sevi šajā ceļā. Šoreiz no nedaudz netipiska skatupunkta.”

Ir vieta, kurā katrs dejotājs noteikti ir pavadījis daudzas stundas un pat dienas, izsmējis 100 spaiņus smieklu, izdziedājis 100 pantus dziesmu, vērojis 100 skaistu ainavu, vismaz 100 reizes pārģērbies. Tas ir dejotāju patvērums ikvienā ceļā – vecais, labais autobuss. Jubilejas reizē “Mārupieši” lēks atmiņu autobusā. Autobusa vadītāja stūre būs Latvijas Nacionālā teātra aktiera Kaspara Zvīguļa rokās.

Kopā ar “Mārupiešiem” jubilejas ceļojumā dosies TDA “Kalve”, jauniešu deju kolektīvs “Mārupe”, vidējās paaudzes deju kolektīvi “Bandava” un “Jumis”. Koncertu veido mākslinieciskā vadītāja Gunta Skuja, režisore Ilze Jakubovska, repetitors Aleksandrs Kolbins, koncertmeistare Sandra Gaide un teju 70 “Mārupiešu” dejotāji. Organizē Mārupes novada kultūras nams un tā direktore Ira Dūduma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.