Menu
 

Džeza dienas ieskaņas koncerts notiks vilcienā uz Jelgavu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Kristina Korba. Foto - publicitātes Kristina Korba. Foto - publicitātes

UNESCO atzītās starptautiskās Džeza dienas ieskaņas koncerts 18. aprīlī nu jau arīdzan tradicionāli notiks sadarbībā ar A/S "Pasažieru vilciens" un tiks aizvadīts vilcienā, šoreiz reisos Rīga – Jelgava plkst. 15.17 un Jelgava – Rīga plkst. 16.29. Speciālas biļetes uz to nav jāpērk, pilnībā iztiekot ar vilcienā ierasti uzrādāmo.

Kā vēsta rīkotāji, pasažieru braucienu neparastāku un aizraujošāku ar muzicēšanu un arī stāstiem par džezu padarīs vokāliste Evilena Protektore, ģitārists Svens Vilsons un saksofonists Artūrs Sebris, kuriem, iespējams, pievienosies vēl kāds mūziķis.

Džeza diena ir 30. aprīlī, taču tās atzīmēšana sesto gadu Latvijā notiks no 29. aprīļa līdz 2. maijam. Džeza diena Latvijā pirmoreiz tiks atklāta ar tematisku Artūra Dimenšteina fotoizstādi "Jazz Faces" 29. aprīlī pulksten 20 mūzikas bārā-restorānā "Trompete" Peldu ielā 24, Vecrīgā. Tajā pašā vakarā bez maksas būs iespējams apmeklēt arī Edgāra Rugāja trio vadīto jam session.

Svarīgs uzsvars Džeza dienā tiek likts uz izglītību, tādēļ 30. aprīlī pulksten 18 uz apjomīga jauno mūziķu sastāva koncertu Latvijas Mūzikas akadēmijā aicina apvienotais šīs mācību iestādes un Rīgas Doma kora skolas bigbenda sastāvs, kā solistu pieaicinot itāliešu ģitāristu Francesco Guaiana. Savukārt tās pašas dienas pulksten 19 uz lielisku koncertu aicina "VEF" kultūras pilī aktīvu darbību uzsākušais "VEF Jazz Club". Tur uzstāsies viena no kolorītākajām pašmāju džeza apvienībām "Jazzatomy" kopā ar amerikāņu-dāņu harismātisko kontrabasisti un vokālisti Kristinu Korbu.

Vēl 30. aprīlī plkst. 19 patriotisku un labskanīgu bezmaksas koncertu "Tautasdziesma" Vecauces pilī sniegs Nacionālo bruņoto spēku bigbends. 1. maijā pulksten 15 Kaņepes kultūras centrā Skolas ielā 15, Rīgā, notiks kontrabasistes un vokālistes Kristinas Korbas bezmaksas meistarklase, kam pulksten 20 sekos arīdzan bezmaksas jam session kopā ar saksofonistu Artūru Sebri, pianistu Artjomu Sarvi, bundzinieku Krišjāni Bremšu un citiem mūziķiem. Visbeidzot 2. maijā plkst. 19 "Kinfield Cafe" Krišjāņa Barona ielā 66/68 notiks smalks džeza trio koncerts, kurā uzstāsies franču-tunisiešu saksofonists Yacine Boulares, latviešu pianists Krists Saržants un amerikāņu basists Rob Duguay.

Par UNESCO atzītu kultūras pasākumu Starptautiskā Džeza diena kļuva 2011. gadā. Tās mērķis ir uzsvērt džeza žanra muzikālo nozīmīgumu un diplomātisko lomu visas zemeslodes iedzīvotāju saliedēšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.