Menu
 

Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes konkursā uzvarējuši Siliņš, Voldiņš un Eglīte

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Atklātā konkursā uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) “Latvijas Nacionālā opera un balets” (LNOB) trim valdes locekļu amatiem 41 pretendenta konkurencē komisija par atbilstošākajiem atzinusi Egilu Siliņu, Sandi Voldiņu un Inesi Eglīti, informēja Kultūras ministrijā.

Plašu starptautisko atzinību guvušo operdziedātāju, līdzšinējo mākslinieku aģentūras “Cademi Artists” Valladolidā (Spānija) direktora vietnieku E.Siliņu konkursa komisija atzinusi par piemērotāko starp pretendentiem uz LNOB valdes locekļa amatu mākslinieciskās kompetences jomā. Bijušais Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretārs un Ministru prezidenta padomnieks juridiskajos jautājumos S.Voldiņš izvirzīts valdes locekļa amatam administratīvajā vadībā, savukārt līdzšinējā LNOB valdes locekle I.Eglīte tika atzīta par piemērotāko pretendenti valdes locekles amatam finanšu jomā.

“Latvijas Nacionālās operas un baleta jaunās valdes pretendenti ir pieredzējuši, augstas raudzes profesionāļi katrs savā kompetences jomā. Konkursa komisija, vērtējot pretendentus izvērtēja ne vien katra kandidāta atbilstību konkrētajai kompetences jomai, bet arī pretendentu kopīgo redzējumu par operas attīstības virzieniem un spēju sadarboties komandā,” akcentējusi konkursa komisijas priekšsēdētāja, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Jaunās LNOB valdes uzdevums būs turpināt sekmīgi nodrošināt LNOB likumā un statūtos noteikto, norāda ministrijā. Darba pienākumus jaunie valdes locekļi uzsāks pildīt, beidzoties līdzšinējo LNOB valdes locekļu pilnvaru termiņiem – šāgada 10. septembrī un 4. novembrī.

Operdziedātājs E.Siliņš absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot operas solista kvalifikāciju. E.Siliņš ir “Cademi Artists” mākslinieku aģentūras direktora vietnieks, viesmākslinieka statusā koncertējis Ņujorkas Metropoles operas, Čikāgas “Liric“, Vīnes Valsts operas un Vīnes Tautas operas, Milānas “La Scala“, Parīzes “Grand“ operā, Londonas “Covent Garden“, Berlīnes Valsts, Minhenes, Hamburgas Valsts operu teātros, kā arī Bairētas, Lucernas, Bregences, Tangelvudas, Glundeboumes, Tokijas Nomori u.c. festivālos. E.Siliņš ir Trīs Zvaigžņu ordeņa virsnieks; 1996., 2002. un 2014. gadā ieguvis Lielās Mūzikas balvas.

S.Voldiņš vairāk nekā trīs gadus bijis KM valsts sekretārs, iepriekš arī KM valsts sekretāra vietnieks administratīvajos un investīciju jautājumos, kā arī KM valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvis VSIA “Nacionālais teātris,” VSIA “Mihaila Čehova Rīgas krievu teātris,” VSIA “Rīgas cirks,” VSIA “Latvijas Koncerti” un a/s “Latvijas Kinostudija,” darba pieredzi ieguvis arī kā Ministru prezidenta padomnieks juridiskajos jautājumos.

I.Eglīte ir LNOB valdes locekle kopš 2013. gada. Absolvējusi Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāti kā angļu valodas filologs un ieguvusi MBA grādu uzņēmumu un iestāžu vadībā RTU Rīgas Biznesa skolā. I.Eglīte darbojusies vairāku ražošanas un pakalpojumu nozares līderu uzņēmumu (Latvijas Balzams, Valmieras piens u. c.) vadībā. Kopš 2001. gada I.Eglīte ir RTU Rīgas Biznesa skolas pasniedzēja; no 2008. līdz 2010. gadam bijusi arī MBA programmas akadēmiskā direktore.

Iesniegtos pieteikumus valdes locekļu amatiem izvērtēja speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja ir KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietniece - KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, komisijas locekļi – VSIA “Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris” valdes locekle Indra Lūkina, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks, Attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas vadītājs Vladislavs Vesperis, komisijas neatkarīgais eksperts – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis un novērotājs ar padomdevēja tiesībām – Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrības federācijas priekšsēdētājs Aldis Misēvičs.

Nominācijas komisija pretendentu izvērtēšanā pieaicināja arī citus neatkarīgus ekspertus – Islandes Operas māksliniecisko direktori Steinunu Birnu Ragnarsdotiru, kā arī SIA “Eiro personāls” vadītāju Evitu Mackeviču, kura veica pretendentu kompetenču izvērtējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.