Menu
 

Foto: Dzintaru koncertzāle arī šovasar sola krāšņu sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ar plašu preses konferenci un vairāku mūziķu priekšnesumiem ceturtdien, 30.maijā,m tika pavēstīts par vasaras sezonas jaunumiem. Zināms, ka tā tiks atklāta 1. jūnijā ar Maestro Raimonda Paula kinomūzikas retrospekciju no 1967. līdz 2018. gadam jaunos aranžējumos un lieliskajiem mūzikas partneriem – Latvijas Radio bigbendu, “Radio trio” un pašu Maestro pie klavierēm.

Koncertā izskanēs mūzika no kinofilmām “Mans draugs – nenopietns cilvēks”, “Ilgais ceļš kāpās”, “Likteņdzirnas”, “Dāvana vientuļai sievietei”, “Homo Novus” un citām par klasiku kļuvušām filmām, kur R. Paula mūzikas rokraksts iezaigojas ar džezisku liriku, kaprīziem ritmiem un tikai maestro piemītošo latvisko noskaņu paleti, bet pāri visam – Paula mūzikas šarmantais melodisms un nepārspējamais klavieru piesitiens, kas Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncerta klausītājiem garantēs izcilu baudījumu.

Jau piekto gadu Dzintaru koncertzālē norisināsies vasaras krāšņākais muzikālais notikums – “Jūrmalas festivāls”, kuru 22.jūlijā ieskandinās nebijis notikums – “Saullēkta koncerts” Dzintaru pludmalē plkst. 4 no rīta. Tajā, saulei lecot, pasaulslavenā latviešu ērģelniece, Hamburgas Elbas filharmonijas goda māksliniece Iveta Apkalna aicinās piedzīvot ērģeļmūzikas burvību. To viņa ļāva izbaudīt arī preses konferencē, spēlējot skaņdarbu uz nesen iegādātajām ērģelēm un pavēstot, ka ērģeļmūzikas koncerts pie ūdens arī viņas biogrāfijā būs kas jauns. Pašreiz notiek sarunas ar “Pasažieru vilcienu” par to, ka 22.jūlija rītā no Rīgas varētu tikt norīkots speciāls vilciens, kas koncerta apmeklētājus nogādātu uz Jūrmalu.

Festivāla atklāšanas koncertā “Dzimuši Latvijā” tiksimies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies jaunie Latvijas talanti un unikālais Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris. Šā gada Jūrmalas festivālā uzmirdzēs gan jaunas zvaigznes, kas apbūrušas slavenāko pasaules koncertzāļu klausītājus, piemēram, latviešu vijolniece Kristīne Balanas un pianists brīnumbērns no Lielbritānijas Džordžs Harliono (George Harliono), gan klaviermūzikas virtuozi “3 Osokini”, kuriem šāgada koncertā pievienosies kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”. Pirmo reizi klausītājiem būs iespēja baudīt itāļu komponista Pjetro Maskanji (Pietro Mascagni) slavenākās operas “Zemnieka gods” koncertuzvedumu, kurā uzmirdzēs pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko.

Tradicionāli klausītājus priecēs mūziklu zvaigznes no Londonas programmā “Brodvejas mūziklu zelta izlase”, bet festivāls noslēgsies ar krāšņu galā koncertu, kurā ar skaistākajām itāļu operu ārijām klausītājus apburs latviešu un pasaules opernamu zvaigznes – Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Denīze Uzuna (Deniz Uzun), Alisa Zinovjeva un citi mākslinieki. Šī gada īpašais notikums būs “Jūrmalas Festivāla” AfterParty koncerti, kas katru festivāla dienu sākot no plkst.23:00 norisināsies X.O Beach Lounge & Club Dzintaru pludmalē. Tajos tiksimies ar tādiem māksliniekiem kā Daumants Kalniņš, Kristīne Prauliņa, Dināra Rudāne, Aija Vītoliņa, FRAMEST un “Beach Band”.

Šogad 20 gadu jubileju svinēs starptautiskais baleta festivāls “Baleta zvaigznes Jūrmalā”, un par godu tam Dzintaru koncertzālē viesosies baleta izcilības no Montekarlo, Štutgartes, Hamburgas, Horvātijas un Krievijas baleta trupām, pārstāvot Armēniju, Brazīliju, Itāliju, Koreju, Ukrainu, Japānu un Krieviju. Festivāla programmā, kā jau ierasts, būs arī Latvijas Nacionālā baleta jaunākie un spilgtākie darbi.

Šā gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls “Rīga Jūrmala”, kurā Latvijā muzicēs pasaulslaveni orķestri, diriģenti un solisti. Festivāla direktore Zane Čulkstēna uzsver: “Mūzikas festivāls “Rīga Jūrmala” ir jauns sākums ar ambiciozu mērķi – kļūt par nozīmīgāko kultūras galamērķi Ziemeļeiropā. Ticam, ka mākslinieciski augstvērtīgs piedāvājums apvienojumā ar Latvijas piedāvājumu kultūrtūrisma jomā sniegs unikālu pieredzi ikvienam skatītājam, ka arī kļūs par būtisku atbalstu valsts tēla veidošanā. Jau tagad festivāla māksliniecisko piedāvājumu – četras vasaras nedēļas nogales, četrus pasaules līmeņa orķestrus un izcilus mūziķus – britu laikraksts “The Telegraph” ir ierindojis šīs vasaras 10 labāko festivālu sarakstā kā pirmo līdzās tādiem pasaulslaveniem festivāliem un kultūrtūrisma magnētiem, kā Zalcburgas, Lucernas, Ēksanprovansas, Minhenes, J. S. Baha un G. F. Hendeļa festivāls, izceļot festivāla “Rīga Jūrmala” pirmreizīgumu un viesmākslinieku līmeni. Vienlaikus mūsu mērķis ir pieejamība un iespēja baudīt šo mākslu visiem interesentiem.”

Elita Mīlgrāve, “MicRec” un “Laima Rendezvous Jūrmala” producente: “No 19. līdz 22. jūlijam Dzintaru koncertzālē norisināsies vasaras košākais muzikālais randiņš – festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala 2019”. Festivāls šogad svin piecu gadu jubileju un būs īpaši vērienīgs – četros koncertvakaros uzstāsies spožākās zvaigznes un talantīgākie jaunatklātie izpildītāji no iepriekšējiem gadiem.

Inna Davidova, festivāla “Artissimo” direktore, atgādināja, ka Hermaņa Brauna fonds festivālu “Artissimo” rīko kopš 2013. gada, dāvājot jūrmalniekiem un pilsētas viesiem iespēju iedziļināties savas dvēseles apslēptākajos nostūros, baudot mūziku zem vasaras debesīm. Uz festivālu tiek aicināti augstākās klases mūziķi un ansambļi, bet piedāvātās koncertprogrammas ļauj ar svaigu skatu palūkoties uz mūzikas procesiem pasaulē. Šogad turpināsim festivāla tradīciju un piedāvāsim klausītājiem mūsdienu mūzikas mākslas labākos paraugus – no viegla džeza līdz simfoniskajai mūzikai, radot īpašu gaisotni gan lielajā, gan kamerzālē.”

Dzintaru koncertzāle ir dabas un arhitektūras pērle Baltijas jūras krastā. Šobrīd, pēc vēsturiskās Dzintaru koncertzāles atjaunošanas 2015. gadā, komplekss ietver elegantu trīsdesmito gadu slēgto koncertzāli ar 500 sēdvietām, restorānu, kamerzāli, ka arī akustiski izcilu segto vasaras koncertzāli ar 2100 sēdvietām un to ieskaujošo dārzu jūras krastā. Te regulāri uzstājas Latvijas un pasaules izcilākie mūziķi, dziedātāji, dejotāji un citi mākslinieki. Dzintaru koncertzāle ir vieta, kur atrast īstu mūzikas un dabas harmoniju, baudot pasaulslavenu mākslinieku sniegumu – tā ir mūzikas Meka Baltijas jūras krastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.