Menu
 

Stopiņu novadā pulcēsies 220 akordeonisti no Baltijas valstīm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Akordeona ansambļu un orķestru lielkoncerts 2018. gadā, kurā pulcējās vairāk nekā 100 akordeonistu no visas Latvijas. Foto: Stopiņu novada pašvaldība Akordeona ansambļu un orķestru lielkoncerts 2018. gadā, kurā pulcējās vairāk nekā 100 akordeonistu no visas Latvijas. Foto: Stopiņu novada pašvaldība

Stopiņu novada dome, līdzdarbojoties Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolai un Ulbrokas kultūras namam, 8. jūnijā Līgo parkā organizē Latvijā vienīgo akordeona ansambļu un orķestru lielkoncertu “Svinam Latviju”.

Šāds lielkoncerts notiks otro reizi. Pirmo reizi akordeonistu ansambļu un orķestru kopmuzicēšanas lielkoncerts notika 2018. gada 16. jūnijā, kad Stopiņu novada Līgo parkā tika svinēta Latvijas valsts simtgade un Līgo parka trīsdesmit gadi. Tas bija pirmais šāda mēroga koncerts Latvijā, kad vienkopus uz Līgo parka estrādes skatuves muzicēja 118 dažādu vecumu akordeonisti. Koncertam bija izcilas atsauksmes un panākumi, stāsta Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas direktore un lielkoncerta organizatore Vita Pinne.

“Akordeona ansambļu un orķestru lielkoncerts ir unikāls, jo līdz šim nav notikuši tik vērienīgi akordeonistu kopmuzicēšanas koncerti, kas apvienotu kopā tik dažādus akordeonistus no visas Latvijas un kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas –, saliedējot dažādas paaudzes un tautības. Koncerta repertuārs izvēlēts ar domu stiprināt piederības sajūtu savai zemei, mīlestību uz savu valsti un paaudžu vienotību,” norāda V. Pinne.

“Lielkoncerts tiek veidots arī ar domu, ka akordeonisti ar savu kopmuzicēšanas tradīciju varētu iekļauties Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanā un kuplināšanā, izkoptu kopā spēlēšanas prieku, apmainītos ar pieredzi, popularizētu akordeonu kā mūsdienīgu, ļoti universālu mūzikas instrumentu, kuru spēlējot iespējams spilgti un saviļņojoši runāt par mūsu šodienas dzīvi. Šāda kopā muzicēšana attīsta bērnu un jauniešu kvalitatīvu kultūrizglītību un veicina viņu iesaisti kultūras pasākumos,” komentē lielkoncerta organizatore.

Koncertā spēlēs apvienotais akordeonistu koporķestris, kas atskaņos populāru, īpaši šim pasākumam atlasītu un sagatavotu repertuāru – latviešu, lietuviešu, igauņu komponistu skaņdarbus, kā arī skaņdarbus, bez kuriem nav iedomājams mūsdienu populārais akordeonistu repertuārs. Viesosies akordeonistu ansamblis no Lietuvas Jaunās Viļņas mūzikas skolas, Igaunijas Tartu 2. mūzikas skolas un profesionālais akordeonists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēks un daudzu jauno akordeonistu autoritāte Artūrs Noviks ar draugiem.

Lielkoncertā piedalīsies 220 akordeona spēlētāji no Auces, Babītes, Baldones, Bēnes, Daugavpils, Dobeles, Ikšķiles, Inčukalna, Jelgavas, Jūrmalas, Kandavas, Ķekavas, Limbažiem, Līvāniem, Madonas, Olaines, Ozolniekiem, Preiļiem, Rēzeknes, Rīgas, Salaspils, Saulkrastiem, Špoģiem, Tukuma, Ulbrokas, Viļņas un Tartu, vēsta V. Pinne.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.