Menu
 

Piņķos izdejos uzvedumu "Trīnes grēki"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien plkst.19. 00 Babītes novadā pie Piņķu ūdenskrātuves notiks deju uzveduma “Trīnes grēki” pirmizrāde. Horeogrāfes Zanes Cakules un režisores Ditas Torsteres-Stepītes iestudētajā izrādē “Trīnes grēki” piedalīsies Babītes novada bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Kaspīne” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dārta”. Pēc Rūdolfa Blaumaņa literārā darba motīviem veidotajā deju izrādē izmantota Ivara Vīgnera mūzika Ulda Timmas un Gundara Caunes aranžijā.

Turpinot iesākto tradīciju, kad 2015.gadā vidējās paaudzes deju kolektīvam “Dārta” tika iestudēta oriģinālprogramma “Īsa pamācība mīlēšanā” Lilijas Liporas horeogrāfijā, kolektīva mākslinieciskajam vadītājam Laurim Siliņam radās iecere jauna deju uzveduma iestudēšanai, pastāstīja deju kolektīva "Dārta" pārstāve Evelīna Vanaga. Deju izrādes stāstījumam izvēlēti rakstnieka R.Blaumaņa lugas “Trīnes grēki” motīvi, savukārt deju horeogrāfijām – komponista I.Vīgnera mūzika, kas radīta teātra izrādei Liepājas teātrī 1983.gadā.

Deju uzveduma interpretācijā centrālais tēls ir Trīne, kas ļoti cer atrast savu izredzēto. Vai un kā viņai tas izdosies, to varēs ieraudzīt deju izrādē, kurā piedalīsies aptuveni 80 dalībnieki – četru dažāda vecuma grupu dejotāji.

“Trīnes grēki” ir tikpat populāra joku luga kā "Skroderdienas Silmačos", lai gan Rūdolfs Blaumanis pēc tās nodošanas publikai 1896.gadā saņēma bargu kritiku – par šo lugu spēšot smiet tik tas vien, kurš ir pārlieku naivs cilvēks, un, visticamāk, darbs nogrims vēstures nebūtībā tā arī nekad neuzvests. Kritiķi kļūdījās, jo "Trīnes grēki" dzīvo aizvien.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.