Menu
 

Foto: Dzintaros ieskandinātas brīvdabas klavieres

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Svētdienas pēcpusdienā Jūrmalā improvizētā akustiskā koncertā Dzintaru pludmalē tika atklātas brīvdabas klavieres, kas muzicēšanai zem klajas debess visas vasaras garumā ir pieejamas ikvienam.

Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Inese Krieviņa pavēstīja, ka  brīvdabas klavieres ar muzikāliem priekšnesumiem svētdienas pēcpusdienā ieskandināja jūrmalnieki Ģirts Alsters un grupa “Svētdienas aprīlis”, kā arī, pārstāvot jūlijā gaidāmo festivālu “Laima Rendezvous Jūrmala” – dziedātājs Jānis Stībelis. Savukārt festivāla producente Elita Mīlgrāve aicināja izmantot brīvā dabā esošās klavieres un piedalīties konkursā.

“Laima Rendezvous” organizatori pie brīvdabas klavierēm ir sarūpējuši trīs Laimas Vaikules izvēlēto Raimonda Paula dziesmu nošu tekstus. Mūziķi un amatieri aicināti piedalīties konkursā – līdz 12. jūlijam nospēlēt kādu no šīm dziesmām, nofilmēt savu priekšnesumu un ievietot to sociālajos tīklos. Spožāko no publicētajiem priekšnesumiem noteiks Laima Vaikule, un uzvarētājs iegūs divas biļetes uz festivāla "Laima Rendezvous" Jūrmalai veltīto koncertu 19. jūlijā.

Šovasar Jūrmalā muzicēšanai brīvā dabā ir pieejamas trīs klavieres – Dzintaros, Turaidas ielas galā pie jūras, pie Bulduru Izstāžu nama Muižas ielā 6 un Dubultu Kultūras kvartālā Strēlnieku prospektā 30. Brīvā dabā klavieres atradīsies līdz vasaras beigām, kamēr vien instrumenta stāvoklis un laikapstākļi būs atbilstoši. Mūziķi un garāmgājēji aicināti ne tikai izmantot iespēju muzicēt sev un citiem par prieku, bet arī parūpēties par klavierēm – pamanot nevīžīgu izturēšanos pret instrumentu, aizrādīt, kā arī lietus laikā apsegt instrumentu ar pārvalku, kas piestiprināts tā aizmugurē.

Ideja par brīvdabas klavierēm Latvijā projektā “Klavieresuzielas.lv” īstenota pērn, iedvesmojoties no aktivitātes Vankūverā, Kanādā, kur vasarā ir līdzīgi laikapstākļi kā Latvijā, un klavieres vasaras mēnešos atrodas dabā. Klavieres spēlēšanai brīvā dabā ziedojuši vietējie iedzīvotāji, kam klavieres vairs nav nepieciešamas. Padarot instrumentu publiski pieejamu un dodot iespēju to spēlēt garāmgājējiem, klavierēm tiek piešķirts ilgāks mūžs.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.