Menu
 

Gunta Bluša: Arī tad, ja šķiet, ka visu protu un saprotu, atrast katra pacienta problēmas atrisinājumu ir izaicinoši Apriņķis.lv

  • Autors:  Vera Grāvīte, Krimuldas muižas sabiedrisko attiecību speciāliste
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Gunta Bluša ir sertificēta fizikālās medicīnas procedūru speciāliste, kas rehabilitācijas centrā “Krimulda” strādā jau kopš tālā 1993. gada. Gunta ir piedzīvojusi dažādas izmaiņas Krimuldā, taču nemainīgs paliek viņas smaids un pozitīva attieksme pret darbu.

- Kāpēc izvēlējāties medicīnas jomu?
- Bērnībā daudz slimoju un, satiekot daudzus ārstus, man radās sajūta, ka es šo jomu labi pārzinu (smejas). Nu, kā pacients labi pārzinu, taču, nokļūstot otrā pusē, sapratu, ka tas ir pavisam citādāk.

- Kādas ir pirmās spilgtās atmiņas par darbu?
- Pabeidzot medicīnas skolu, mani aizsūtīja vienu pašu strādāt uz feldšerpunktu, tas bija grūti, interesanti un arī izaicinoši.

- Kā nokļuvāt rehabilitācijas centrā “Krimulda”?
- Tas nebija mērķtiecīgi, tā drīzāk piespieda apstākļi. Meklēju darbu, vecāki dzīvoja tepat, Turaidā, un tā bija laba iespēja būt tuvu mājām.

- Neskatoties uz to, ka nokļuvāt šeit apstākļu spiesta, tomēr pāris gadi jau nostrādāti…
- …nevis pāris, bet gan darbojos šeit jau kopš 1993. gada (smejas).

- Tas tiešām ir daudz! Un kas ir tas, kas visvairāk patīk?
- Tas ir interesanti. No otras puses, kā minēju, netālu ir vecāku mājas, līdz ar to tas ir praktiski. Varbūt ir bijuši brīži, kad domāju par pārmaiņām un vēlmi mainīt darbavietu, taču tepat esmu palikusi.

- Padalieties ar kādu savu dienu?
- Darbu sākam 8.30, un atkarībā no pacientu skaita palieku šeit līdz plkst. 16.00 vai vēlāk. Pacientiem tiek noteikta speciāla ārsta rehabilitācijas programma, kas uzlabo veselības stāvokli, tajā ietilpst arī fizikālā terapija, kur es rūpējos par procedūru nodrošinājumu.

- Kas ir izaicinošākais jūsu darbā?
- Pat tad, ja šķiet, ka visu māku un saprotu, atrast katram pacientiem individuālu pieeju un problēmas atrisinājumu mēdz būt izaicinoši.

- Kas ir patīkamākais jūsu darbā?
- Mirklis, kad cilvēki novērtē, viņi ir apmierināti, pateicīgi un var redzēt, ka viņiem palīdzēja.

- Kā jūsu ģimene attiecas pret jūsu arodu?
- Viņi, protams, ir priecīgi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.