Menu
 

Foto: Aizvadīts Latvijas valsts vienaudžu salidojums Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ingrīda Punka Foto: Ingrīda Punka

24. augustā VEF Kultūras pilī aizvadīts jau trešais Latvijas valsts simtgadnieku salidojums. Tā ir pilsoniskā iniciatīva, kas veidota ar mērķi, lai arī visvecākie Latvijas valsts iedzīvotāji iesaistītos valsts simtgadei veltītajos pasākumos. Salidojuma ideja “iedunkāja” gan valsts vienaudžus uzdrošināties, gan pašvaldības un valsts institūcijas vairāk izcelt atziņu, ka valstij katrs cilvēks ir liela vērtība, lai tiešām katrs var sajust, ka ir valstij svarīgs, informē Latvijas valsts simtgades birojā.

Salidojums ir kopā būšanas iespēja Latvijas valsts vienaudžiem, tā ir iespēja valsts vecākiem iedzīvotājiem  iziet sabiedrībā kopā ar savas pilsētas, novada un pagasta amatpersonām, satikt valsts augstākās amatpersonas, īpašā koncertā baudīt Latvijas mākslinieku talantu, sajust gādību un cieņu, norāda simtgades birojā.

Rīgas aktīvo senioru alianses vadītāja Terēzija Mackare stāsta: "Salidojuma organizēšanā augstu vērtējams Latvijas uzņēmēju, mākslinieku, brīvprātīgo sirdsmīlestības un labas gribas atbalsts valsts visvecāko iedzīvotāju kopā sanākšanai. Pulcinot kopā Latvijas valsts vienaudžus, uzklausot un lasot viņu dzīves stāstus, jaunieši teic, ka rodas reāla sajūta, ka runājam ar draugiem, ka daudzās situācijās katrs mēs būtu ļoti līdzīgi rīkojušies, domājuši, darījuši un ticējuši.”

Pirmais simtgadnieku salidojums notika Pilsrundālē; otrā salidojuma norises vieta bija Rīgā kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Abu salidojuma dalībnieki apliecināja, ka gūtas skaistas un aizkustinošas emocijas, atzīmē simtgades birojā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.