Menu
 

Pasniegtas atzinības "Stopiņu novada Goda pilsonis"

  • Autors:  Apriņķis.lv
2019. gada Goda pilsones sveica Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne un priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Vaičulens. Foto: Stopiņu novada pašvaldība 2019. gada Goda pilsones sveica Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne un priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Vaičulens. Foto: Stopiņu novada pašvaldība

Atzinība "Stopiņu novada Goda pilsonis" ir tradīcija, ar kuru tiek godināti tie līdzcilvēki, kuri dara vairāk, nekā prasa viņu ikdienas darbs. Kopš 2012. gada atzinība piešķirta 38 novadniekiem. 2019. gadā atzinību saņēma Alise Volkova, Zenta Kazule un Ginta Ozoliņa, informē Stopiņu novada domes pārstāve Inese Skrastiņa. 



Alisei Volkovai atzinība piešķirta par mūža ieguldījumu Stopiņu novada attīstībā, ilggadēji veicot domes sekretāres un juristes pienākumus deviņdesmito gadu sākumā, veidojot jauno pašvaldību sistēmu, un par ilggadējo Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas darbu. Savā pieteikumā iedzīvotāji rakstīja: “Pašreiz Stopiņu novadā nav tik sena, aktīva cilvēka, kurš savu lielāko dzīves daļu veltījis darbam Stopiņu domē, kā arī ļoti aktīva sabiedriskā pensionāru padomes darbiniece.”



Zentai Kazulei atzinība piešķirta par mūža ieguldījumu Stopiņu novada attīstībā, strādājot par Stopiņu ciema izpildkomitejas vadītāju 80. gados, kad tika veikta ciemu ielu nosaukumu sakārtošana un piešķiršana, un par ilggadējo darbu un ieguldījumu Stopiņu novada bāriņtiesas izveidē un attīstībā no pirmās darbības dienas, norāda I. Skrastiņa. 

Gintai Ozoliņai, Stopiņu novada handbola sieviešu komandas “Stopiņi NHK” ilggadējai trenerei, piešķirta atzinība par augstiem sasniegumiem novada labā – komanda izcīnījusi 10 Latvijas čempionu titulus, zelta medaļas Latvijas olimpiādēs, organizē un piedalās starptautiskos handbola turnīros. Pieteicēji rakstīja: “Ginta vienmēr bijusi trenere, kura sniedz nepieciešamo atbalstu un prot vadīt komandu. Iegūtās zināšanas kā spēlētajai palīdzējušas iemācīt saviem audzēkņiem spēles disciplīnu un taktiku. Viņa ir trenere, kura piekopj godīgas spēles principus. Vienmēr tiek prasīta maksimāla atdeve no spēlētājiem, kā arī viņas kā treneres ieguldījums ir simtprocentīgs.” Ginta Ozoliņa ir arī Stopiņu pamatskolas direktora vietniece, apkopojusi iespaidīgu vēsturisko materiālu par handbola attīstību novadā.

Pasākumā visus priecēja komponists Māris Lasmanis ar dziesmu programma ar dzejnieka Friča Bārdas tekstiem, kuru izpildīja solisti Ieva Parša un Mārtiņš Zvīgulis, vēsta domes pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.