Menu
 

Foto: Pasniedz apbalvojumus "Ķekavas novada Goda pilsonis"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ķekavas novada pašvaldība Foto: Ķekavas novada pašvaldība

15. novembrī valsts svētku pasākumā “Kokiem un cilvēkiem” Ķekavas kultūras namā trīs novadniekiem – Katlakalna tautas nama vadītājai Aijai Vitmanei, SIA “CO Priedes” valdes priekšsēdētājam Pēterim Gekam un ilggadējam Ķekavas novada deputātam Andim Adatam – tika pasniegts apbalvojums “Ķekavas novada Goda pilsonis” par īpašiem nopelniem novada labā. Apbalvojumus pasniedza Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.

Aija Vitmane dzimusi un dzīvo Katlakalnā, kur jau vairāk nekā 25 gadus aktīvi rit arī viņas darba dzīve, strādājot un vadot Katlakalna tautas namu, stāsta Ķekavas novada pašvaldībā. A. Vitmane Katlakalnā ir nodibinājusi klubiņu “Vecie draugi”, kurā seniorus iepriecina ar labu vārdu, ar pašas rakstītām dzejas rindām un īpašiem veltījumiem jubilāriem. Viņa raksta ne tikai dzeju, bet ir arī uzrakstījusi vairākas lugas amatieru teātriem. Nodibinājusi Katlakalnā folkloras kopu “Rāmupe”, kurā aktīvi darbojas arī pati. Aija Vitmane rīko arī gadskārtu svētkus un radošās darbnīcas senajā Sauliešu pilskalnā.

SIA “CO Priedes” valdes priekšsēdētāja Pētera Geka dzīve ir saistīta ar lauksaimniecību vairāk nekā 50 gadus, viņš darbojas putnkopības nozarē Ķekavā. Par apzinīgu darbu ir saņēmis daudzus apbalvojumus, ir arī sarakstījis grāmatu “Puse gadsimta Ķekavā”. Bijis viens no Tautas frontes grupas dibinātājiem gan kolhozā, gan putnkopības nozarē. Par piedalīšanos Latvijas neatkarības aizstāvēšanā 1991. gada janvāra barikādēs apbalvots ar Barikāžu piemiņas zīmi, savukārt Latvijas valsts aizsardzības fonda “Lāčplēsis” valde 2005. gadā Pēteri Geku apbalvoja ar Goda zīmi par lielu personīgo ieguldījumu Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanā un aktīvu sabiedrisko darbu. Vairākus gadus ir bijis Ķekavas novada deputāts. Šajā laikā ir tapusi arī otrā grāmata “Laikam līdzi”.

Ilggadējais Ķekavas novada deputāts Andis Adats vairāk nekā 40 gadus ir Ķekavas novada iedzīvotājs. Piedalījies Ķekavas kolhoza, Ķekavas putnu fabrikas, Valdlauču un Baložu būvobjektu celtniecībā, vēsta pašvaldībā. Viņš licis pirmo pamatakmeni tolaik jaunajam un modernajam Titurgas ciematam. A. Adata vadībā Baložu pilsētā projektēti un realizēti tādi objekti kā katlumāja, siltumtrašu rekonstrukcija, maģistrālā gāzes vada izbūve, bibliotēkas, kultūras nama un bērnu dārza rekonstrukcija, skolas jaunā korpusa un sporta zāles izbūve. A. Adats ir piedalījies arī Baložu kultūras nama atjaunošanā, iedibinot jaunas tradīcijas kultūras dzīvē un piedaloties tajā pašam. Viņš ir Ķekavas novada domes deputāts vairākos sasaukumos. Vada Simbolikas komisiju un ir piedalījies Daugmales pagasta ģerboņa izstrādē un jauno Baložu pilsētas, Daugmales un Ķekavas pagasta karogu apstiprināšanā. Ķekavas novada jaunieši viņu nominējuši par "Gada deputātu 2018". Aktīvi piedalījies 1991. gada janvāra barikādēs un tautas manifestācijās. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.