Menu
 

Latvijas labākie sportisti un sporta sabiedrības pārstāvji tiks godināti pasākumā "Trīs zvaigžņu balva"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 2020.gada Latvijas sporta sabiedrībā tiek ieviests jauns koncepts sasniegumu godināšanā – “Trīs Zvaigžņu balva”. Kā informēja Latvijas Olimpiskā komiteja, balsojums par “Trīs Zvaigžņu balvas” nominācijām notiks divās kārtās. Pirmā kārta noritēs no 5. līdz 23.oktobrim, kad tiks izvirzīti kandidāti 10 nominācijās, savukārt otrā kārta notiks no 5. līdz 29.novembrim. Otrajā kārtā norisināsies balsojums, kur 50% noteiks sabiedrības viedoklis, bet atlikušo pusi noteiks akreditētie sporta žurnālisti un sportisti.

“Trīs Zvaigžņu balva” tiks pasniegta 12 nominācijās: Gada sportists, Gada sportiste, Gada sporta komanda, Gada sporta komanda individuālajos sporta veidos, Gada treneris/-e, Gada izrāviens sportā, Gada sporta federācija, Gada sporta pašvaldība, Gada notikums sportā, Sporta pedagogs/-e (nosaka Izglītības un zinātnes ministrija), Mūža ieguldījums sportā (izvirza žūrija) un Paralimpiskais sportists/-e.

Pretendentus katrā nominācijā (izņemot nominācijas Sporta pedagogs/-e un Mūža ieguldījums sportā) izvirzīs plašs sporta nozares profesionāļu un sporta žurnālistu loks, savukārt balsojumā noteicošā loma būs tautas, sporta žurnālistu, kā arī sportistu balsojumam.

“Trīs Zvaigžņu balvas” žūrijas komisijas uzdevums būs apkopot un apstiprināt balsojuma rezultātus, izvirzīt un apstiprināt nomināciju par Mūža ieguldījumu sportā, kā arī autorizēt Izglītības un zinātnes ministrijas sporta pedagoga konkursa rezultātus. Žūrijas komisija sastāvēs no 9 locekļiem un tās vadītājs ir Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš, bet locekļi ir pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas – Līga Lejiņa un Edgars Severs, Latvijas Olimpiskās komitejas – Juris Binde un Kārlis Lejnieks, Latvijas Paralimpiskās komitejas – Daiga Dadzīte un Kaspars Iesaliņš, Latvijas Sporta federāciju padomes – Einars Fogelis un Mārtiņš Lazdovskis.

“Jauno konceptu sasniegumu godināšanā veidojam, lai apbalvojums sporta nozarē attīstītos, kļūtu demokrātiskāks, atvērtāks sabiedrībai un apliecinātu sporta nozares vienotību un līdzvērtību”, uzsvēris Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers. ““Trīs Zvaigžņu balva” apzinās, noteiks un godinās sportistus, komandas un organizācijas – sporta izcilības Latvijā, tā vienos un saliedēs Latvijas sporta nozari, kā arī stiprinās sporta nozares prestižu.”

“Trīs Zvaigžņu balva” pirmo reizi tiks pasniegta 29.decembrī “Hanzas peronā”. Kopš 2005.gada sporta dzīves izcilnieki tika godināti pasākumā "Latvijas Gada balva sportā".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.