Menu
 

Olainiete uzvarējusi auduma maisiņu dizaina konkursā "Man pašam savs"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

“Zaļās jostas” rīkotajā auduma maisiņu dizaina konkursā “Man pašam savs” par uzvarētāju atzīts Olaines novada iedzīvotājas Ievas Erleckas-Cucures darbs “Ļauj elpot”.

Sociālās kampaņas “Man pašam savs” ietvaros “Zaļā josta” aicināja Latvijas iedzīvotājus izstrādāt oriģinālus dizainus auduma maisiņiem – lai tie būtu ne tikai gaumīgi, bet arī uzrunātu ikvienu mainīt savus ikdienas paradumus, atteikties no pārmērīga plastmasas maisiņu patēriņa, dodot priekšroku savam personīgajam, daudzkārt lietojamam auduma maisiņam.

Kampaņas ietvaros “Zaļā josta” saņēma 125 dažādus oriģinālus auduma maisiņu dizaina pieteikumus. Jaunākajam konkursa dalībniekam bija vien trīs gadi, kas parāda, ka rūpes par vidi un vēlme dzīvot tīrā pasaulē ir būtiska jau no mazotnes, norāda rīkotāji.

Konkursa “Man pašam savs” laureāte Ieva Erlecka-Cucure no Olaines novada dzīvo tuvu dabai, smeļoties no tās iedvesmu un enerģiju: “Vairs precīzi neatceros, kad mēs sākām šķirot atkritumus, taču šī pieredze nāca kopā ar pārmaiņām mūsu domāšanā, proti, mēs esam daļa no dabas, par ko tik jauki jūsmojam, tādēļ mazākais, ko varam tai sniegt pretī, ir parūpēties, lai tā būtu tīra un tās resursi neizsīktu tikai tādēļ, ka lietojam produktus, kas tiek iepakoti plēvē. Šī iemesla dēļ mēs ikdienā sākām lietot auduma maisus. Sākumā tie bija veikalā pirktie sintētiskie maisi, bet tie arī izrādījās neilgtspējīgi, tādēļ es pati ar savām rokām uzšuvu dažādu izmēru auduma maisus un somas, kā arī noformēju ar pašas veidoto dizainu,” stāsta Ieva.

Konkursa ietvaros “Zaļā josta” apbalvoja arī divus simpātiju balvu ieguvējus. Dāvanas no “Berga foto pakalpojumi” izcīnīja Justīne Baltā no Smiltenes ar darbu “#MaisiņšNeVaig/Man pašam savs” un Laura Kristīne Anšance no Kandavas ar saskaņotiem darbiem “Šis maisiņš ir apzināta izvēle” un “Viss sākas ar mazumiņu”.

Konkursa “Man pašam savs” laureātu darbi tiks iemūžināti jaunākajos “Zaļā josta” veidotajos auduma maisiņos, kas tiks dāvāti Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmuma vides projektu dalībniekiem 2021. gada garumā, kalpojot par iedvesmas avotu dabai draudzīgu iepirkuma maisiņu izvēlē.

Konkursu rīkoja “Zaļā josta” sadarbībā ar sadarbības partneriem “Xnet interneta veikals” un “Berga Foto pakalpojumi”. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.