Menu
 

Salaspils vecākā novadniece atzīmējusi 101. jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Salaspils vecākā novadniece atzīmējusi 101. jubileju Salaspils novada pašvaldība

20. augustā 101 gada jubileju atzīmēja Salaspils novada vecākā iedzīvotāja Emma Pētersone. Kundze dzimusi gadu pirms Latvijas Republikas proklamēšanas. Viņas dzīves ceļš, tāpat kā mūsu valstij, bijis līkločiem pilns.

Emma Pētersone ir Menģelē dzimusi saimniekmeita, tur uzaugusi un apprecējusies, vēsta Salaspils novada pašvaldības vietne. Karš un bēgļu gaitas viņu izšķīra ar vīru, kurš kā leģionārs bija spiests doties trimdā, bet Emmas kundze palika Latvijā ar mazu bērnu uz rokām. Pirms 40 gadiem viņa pārcēlās uz Salaspili, lai palīdzētu auklēt nu jau mazbērnus. Mūža otrajā pusē notika atkalredzēšanās ar vīru, kurš atgriezās dzimtenē no emigrācijas gaitām.

“Kad vecāmamma sāk stāstīt savu dzīves stāstu, liekas, ka mēs, šodienas cilvēki, nemaz to visu nespētu izturēt – gan bēgļu gaitas kara laikā un bombardēšanas, gan izdzīvošanu pēc kara,” stāsta mazmeita Ramona. 

Emma Pētersone ir arī čakla rokdarbniece – viņas rokām tapuši cimdi, zeķes, jakas, segas un citi ar sirds siltumu pilni rokdarbi, ar ko ļoti lepojas viņas pēcteči.

Tāpat kā pērn, arī šogad Emmu Pētersoni jubilejā sveica Salaspils novada pašvaldība. Tieši dzimšanas dienā pie kundzes ar ziediem, naudas velti un torti ieradās priekšsēdētāja vietniece Malda Caune, vēlot veselību, enerģiju un vēl daudz skaistu mirkļu kopā ar saviem mīļajiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.