Menu
 

Ķekavas novada dome piešķir 10 000 eiro paraolimpietim Rihardam Snikum un 3000 eiro – viņa pirmajai trenerei Olgai Šellerei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Novērtējot izcilo sniegumu Tokijas paraolimpiskajās spēlēs, Ķekavas novada dome, ceturtdien piešķīra 10 000 eiro naudas balvu pēc nodokļu nomaksas paraolimpietim, baldonietim Rihardam Snikum, kurš Tokijā izcīnīja divas paraolimpisko spēļu sudraba godalgas paraiejādē, informēja pašvaldībā.

Riharda Snikus pirmā trenere paraiejādē arī ir Ķekavas novada iedzīvotāja – baldoniete Olga Šellere, kura ir devusi ļoti nozīmīgu ieguldījumu jaunā sportista panākumiem gan Tokijas paraolimpiskajās spēlēs, gan visā sportista karjeras izaugsmē.  Tāpēc, paužot atzinību un pateicību, arī pirmajai trenerei Ķekavas novada dome piešķīra naudas balvu 3000 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas.

Riharda dzimtā vieta ir Baldone, kur viņš ir mācījies, pabeidzis Baldones vidusskolu. Tur ir visa viņa ģimene, draugi, skolotāji, klases biedri un atbalstītāji.  Latvijas simtgadē – 2018. gadā viņam ir piešķirts Baldones pilsētas Goda pilsoņa apbalvojums, bet 2009. gādā Rihards ir saņēmis goda nosaukuma apbalvojumu “Latvijas lepnums” nominācijā “Caur ērkšķiem uz zvaigznēm”.

Mīlestība pret zirgiem Rihardam jau ir kopš pusaudža gadiem – viss sākās ar reitterapiju, kur viņa pirmā trenere Olga Šellere puisī pamanīja talantu un pirmās uzvaras sacensībās motivēja jauno sportistu turpināt tālāk – sasniegt arvien augstākus mērķus.

Rihards Snikus Latvijā no Tokijas ieradīsies 3. septembrī vēlu vakarā – plkst. 21.55. No lidostas Rihards dosies uz savu dzimtu vietu – Baldoni, kur viņu sagaidīs patīkams pārsteigums.  Riharda svinīgo sagaidīšanu mājās no plkst. 23.00 varēs vērot tiešsaistē Ķekavas novada “Facebook” lapā vai interneta vietnē “www.kekavasnovads.lv”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.