Menu
 

Goda salaspilietes titulu piešķir ainavu arhitektei Veinbergai

  • Autors:  LETA
Foto - salaspils.lv Foto - salaspils.lv

Šogad goda salaspilietes tituls piešķirts ainavu arhitektei Daigai Veinbergai, informē pašvaldība.

"Viņa ir salaspiliete, šeit uzaugusi un arī līdz šim bijusi domās un rīcībā kopā ar savu novadu, sniedzot profesionālus risinājumus un padomu, idejas un ieteikumus novada attīstībai," savā pieteikumā par Veinbergu saka Salaspils novada bibliotēkas kolektīvs.

Veinberga beigusi Salaspils 1.vidusskolu, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un celtniecības fakultāti. Strādājusi kā arhitekte Nacionālajā Botāniskajā dārzā, bijusi galvenā speciāliste Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā, kā arī Rīgas Būvvaldes galvenā ainavu arhitekte.

No 1995.gada Veinberga ir Latvijas Ainavu arhitektu biedrības biedre, vēlāk arī valdes priekšsēdētāja. Kopš 2013.gada viņa ir Salaspils novada pašvaldības ainavu arhitekte. 

Viņas atbildība ir teritorijas labiekārtojuma projektēšana daudzstāvu namu pagalmu rekonstrukcijas projektos, konsultācijas par apstādījumu ierīkošanu, labiekārtojuma rekonstrukcijas projekti.

Pieredzi pilsētvides publiskās ārtelpas plānošanā un ainavas veidošanā viņa ieguvusi, strādājot gan Rīgā par pilsētas galveno ainavu arhitekti, gan veidojot parku un skvēru projektus Eiropā. Vairakkārt ieguvusi godalgotas vietas publiskās ārtelpas labiekārtošanas konkursos, daudzu pazīstamu labiekārtošanas projektu autore gan Latvijā, gan ārvalstīs. 

Viņai piešķirtie nozīmīgākie apbalvojumi ir "Latvijas Būvniecības Gada balva 2015" un atzinības skatēs Gada būve Latvijā 2017 un 2019. 

Kā norāda pašvaldība, Veinberga ir Lielās balvas ieguvēja nominācijā "Ainava"- 1. un 2. vieta par diviem objektiem Salaspils novadā - sporta un rekreācijas zonas labiekārtojumu Saulkalnes daudzstāvu namu iekšpagalmā, kā arī Salaspils 2. vidusskolas teritorijas labiekārtojuma rekonstrukciju ar rotaļu un sporta laukumiem.

Veinberga ir autore projekta "Daugavas labā krasta labiekārtošana Salaspilī", kura rezultātā labiekārtota Salaspils pludmale, lībiešu virsaiša Ako piemiņas vieta. 

Salaspiliešus jau daudzus gadus priecē Veinbergas projektētais Rīgavas dārzs, kurā valda mūzika un māksla. 

Pēdējā gada laikā arhitekte darbojusies Bērzu birzs labiekārtošanas būvdarbos Nometņu ielā, Maskavas ielas pārbūvē no Rīgas ielas līdz Kalnu ielai, stāvlaukuma izbūves darbos Miera ielā, administratīvā centra detālplānojuma izstrādē, gleznojuma atjaunošanā uz ēkas fasādes Ceru ielā, pilsētas puķu dobju un apstādījumu projektēšanā un uzturēšanā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.