Menu
 

Vējonis apbalvo prezidenta uzrunu konkursa laureātus, tostarp Mālpils skolēnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar konkursa "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas simtajā dzimšanas dienā" laureātiem svinīgajā pasākumā Rīgas pilī. Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar konkursa "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas simtajā dzimšanas dienā" laureātiem svinīgajā pasākumā Rīgas pilī. Foto: Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

8. novembrī Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī apbalvoja skolēnu radošo darbu konkursa “Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas simtajā dzimšanas dienā” laureātus, kuru vidū ir arī skolēns no Mālpils.

Par trīs labāko darbu autoriem šogad atzīti Anna Sibilla Pumpure no Bauskas pilsētas pamatskolas, Dārta Alksnīte no Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas un Žanis Jarinovskis no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas. Konkursa uzvarētāji saņēma ielūgumus uz Latvijas simtgadei veltīto svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī 18. novembrī, kura programmā tiks iekļauti arī fragmenti no Annas, Dārtas un Žaņa runas, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Tāpat apbalvošanas pasākumā Valsts prezidenta atzinību saņēma Adele Irmgarde Kudiņa no Rīgas Mūzikas internātvidusskolas un Marks Tučs no Maltas vidusskolas, Emīls Kaupužs no Rīgas 6. vidusskolas un Tīna Vēsmiņa no Liepājas Katoļu pamatskolas, kā arī Mērija Elizabete Kalniņa no Rīgas 64. vidusskolas un Roberts Bitnieks no Mālpils novada vidusskolas, vēsta kancelejas pārstāvji.


Valsts prezidents Raimonds Vējonis un konkursa "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas simtajā dzimšanas dienā" laureāts 10.–12. klašu grupā, Mālpils novada vidusskolas skolnieks Roberts Bitnieks svinīgajā pasākumā Rīgas pilī.

“Konkursā iesniegtajos darbos redzams, ka jaunieši pārzina mūsu valsts vēstures notikumus un apzinās nozīmīgo devumu, ko sniedza mūsu valsts dibinātāji pirms simts gadiem. Īpaši iedvesmojoši bija lasīt darbus, kas veltīti mūsu atbildībai par savu valsti un tās nākotni. Jo tikai no mums pašiem – no mūsu domām un darbiem – šodien ir atkarīgs, kādā valstī mēs dzīvosim rīt,” uzrunājot skolēnus, atzina Valsts prezidents. Raimonds Vējonis pateicās ikvienam konkursa dalībniekam par ieguldīto laiku un darbu un aicināja arī nākamgad piedalīties runu konkursā.

Konkursa mērķis bija vicināt Latvijas skolēnu patriotismu un pilsonisko līdzdalību, kā arī sekmēt interesi par valstiskumu un Valsts prezidenta institūciju. Šogad konkurss tika organizēts trīs kategorijās: 5.–6. klašu skolēniem, 7.–9. klašu skolēniem un 10.–12. klašu skolēniem. Šogad konkursā piedalījās vairāk nekā 150 skolēnu no visas Latvijas – Aizkraukles, Cēsīm, Ciblas, Dagdas, Grobiņas, Ikšķiles, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Līvāniem, Maltas, Pāvilostas, Rankas, Rudzātiem, Skaistkalnes, Vecumniekiem un citām pilsētām, norāda kancelejā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.