Menu
 

Rīgas pilī pasniegti valsts augstākie apbalvojumi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Rīgas pilī pasniegti valsts augstākie apbalvojumi Foto: twitter.com/Rigas_pils un www.sigulda.lv

Latvijas 100. dzimšanas dienas priekšvakarā, 2018. gada 17. novembrī, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza valsts augstākos apbalvojumus. Starp apbalvotajiem ir arī mecenāts Visvaldis Dzenis, Siguldas skolotāja Inese Berga, uzņēmuma “Kokaudzētava Baltezers” valdes priekšsēdētājs Varis Kazaks, uzņēmuma “Lāči” īpašnieks Normunds Skauģis un Turaidas muzejrezervāta Kultūrvides nodaļas vadītājs Aivars Irbe.

“Latvijā dzīvo stipri un gudri cilvēki, kuru ikdienas pašaizliedzīgais darbs un nacionālā kopības sajūta veido mūsu valsti. Latvijas spēks sakņojas tēvzemes mīlestībā, ģimenē un enerģiskā darbā,” uzsvēra Raimonds Vējonis, uzrunājot klātesošos.

Kā informē Valsts prezidenta kancelejā, ar Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiru apbalvots un par ordeņa virsnieku iecelts latviešu sabiedriskais darbinieks, uzņēmējs Amerikas Savienotajās Valstīs, SIA “Kokpārstrāde 98” dibinātājs Siguldas novadā un mecenāts Visvaldis Dzenis par izcilu Tēvijas mīlestību un ieguldījumu uzņēmējdarbībā, mecenātismā, latvisko vērtību saglabāšanā un uzturēšanā ārpus Latvijas (Triju Zvaigžņu ordeni saņēma glabāšanā dzīvesbiedre Sigrida Dzenis).

V. Dzeņa dibinātais uzņēmums SIA "Kokpārstrāde 98" ir lielākais darba devējs kokapstrādes nozarē, kā arī ir pelnošākais uzņēmums Siguldas novadā. Tas aktīvi iesaistās sociālajos projektos, atbalstot izglītības nozari ne tikai Allažos, bet arī novadā kopumā, ieguvis "Siguldas novada uzņēmēju gada balvu 2017" nominācijā "Novada labākais darba devējs", atzīmē Siguldas novada pašvaldībā.

Savukārt ar Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru apbalvota un par ordeņa kavalieri iecelta Siguldas Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Inese Berga par nozīmīgu ieguldījumu izglītības darbā un skolu jauniešu patriotiskajā audzināšanā, teic kancelejā. I. Berga skolā un Siguldas novadā iedibinājusi patriotisko dziesmu konkursa tradīciju, vada Siguldas novada Pilsoniskās un sociālās jomas metodisko apvienību, dalās metodiskā darba pieredzē, kā arī piedalījusies starptautiska līmeņa projektos un ieguldījusi darbu Siguldas Valsts ģimnāzijas simtgades grāmatas izveidošanā, stāsta pašvaldības pārstāvji.



Ar Atzinības krusta III šķiru apbalvoti un par ordeņa komandieri iecelti: SIA “Kokaudzētava Baltezers” valdes priekšsēdētājs Varis Kazaks par nozīmīgu un panākumiem bagātu saimniecisko darbību dekoratīvo koku un košumkrūmu audzēšanā Latvijā; SIA “Lāči” īpašnieks un valdes loceklis, maizniekmeistars Normunds Skauģis par pašaizliedzīgu, priekšzīmīgu darbu, nozīmīgo ieguldījumu Latvijas kultūras un seno tradīciju kopšanā un tautsaimniecības attīstībā; SIA “Getliņi eko” valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas vides jomas un atkritumu nozares darba pilnveidošanā un attīstības veicināšanā.

Toties ar Atzinības krusta IV šķiru apbalvots un par ordeņa virsnieku iecelts daiļdārznieks, selekcionārs, Latvijas dārzkopju Puķu draugu saieta organizētājs, Turaidas muzejrezervāta Kultūrvides nodaļas vadītājs Aivars Irbe par pašaizliedzīgu ieguldījumu kultūrvides veidošanā, kopšanā un popularizēšanā Latvijā, informē kancelejā. Būtisku ieguldījumu A. Irbe ir devis mežvīteņu popularizēšanā, kā arī izveidojis septiņas jaunas šķirnes, kas reģistrētas Karaliskās dārzkopības biedrības reģistrā Lielbritānijā. Viņš ir vairāku daiļdārzniecībai veltītu grāmatu autors, norāda Siguldas novada pašvaldībā.

Svinīgajā pasākumā Rīgas pilī tika pasniegti 103 valsts augstākie apbalvojumi. Triju Zvaigžņu ordeni saņēma 33 personas, Viestura ordeni 22 personas, bet Atzinības krustu – 48 personas, vēsta prezidenta kancelejā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.