Menu
 

Foto: Pasniegti Mārupes novada pašvaldības apbalvojumi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

17.novembrī ar svinīgu sarīkojumu Mārupes Kultūras namā atzīmēja Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienu. Pasākumā klātesošos uzrunāja Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, ar dziesmām un dejām uzstājās novada amatiermākslas kolektīvi, tika pasniegti pašvaldības apbalvojumi un godināti Mārupes novada XXVII Vispārējo dziesmu un XVII deju svētku kolektīvi un to vadītāji, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Mārupes novada pašvaldības augstāko apbalvojumu – Goda rakstu – par izcilu māksliniecisko kvalitāti darbā ar Mārupes novada pašvaldības Babītes Kultūrizglītības centra koklētāju ansambli “Balti” saņēma Valda Bagāta. Šis ir jau divdesmitais mācību gads, kopš Valda Bagāta audzina jauno koklētāju saimi Babītes Mūzikas skolā. Viņa ir Babītes Kultūrizglītības centra kokļu mūzikas ansambļa “Balti” un Babītes Mūzikas skolas koklētāju ansambļa “Dzītariņi” vadītāja. Darbā ar bērniem un jauniešiem iegulda sevi visu un tie, kuri mācījušies pie viņas, lieliski apzinās latviskuma nozīmību, ir savas valsts un tautas patrioti. Šī gada vasarā “Balti” Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos ieguva Lielo balvu kā labākais koklētāju ansamblis Latvijā. Ar savu darbu Valda Bagāta un viņas koklētāji veicinājuši Babītes un Mārupes novada atpazīstamību Latvijā un ārpus tās. Viņa ir ne tikai pedagoģe, bet arī ilggadēja Pierīgas reģiona kokļu ansambļu virsvadītāja. Vienmēr savus darba pienākumus veikusi ar izcilu kvalitāti gan mākslinieciskajā, gan organizatoriskajā darbā. Par ieguldīto darbu šogad saņēmusi arī balvu “Gada pedagogs profesionālās ievirzes programmā”.

Tika piešķirti arī Mārupes novada pašvaldības Atzinības raksti un naudas balva 600 eiro apmērā. To saņēma Ringolds Prāvasts - par nozīmīgu un nesavtīgu ieguldījumu Mārupes novada sporta attīstībā. Viņš ir biedrības “Mārupes futbols” dibinātājs, izveidojis novadā pieaugušo vīriešu futbola komandu Mārupes SC. Futbola komandas piecu gadu pastāvēšanas laikā Ringolds Prāvasts ir veltījis visu savu brīvo laiku, lai attīstītu Mārupes SC futbola komandas izaugsmi, attīstību un popularizēšanu. 2023.gada sezonā Mārupes SC futbola komanda rādījusi lielisku sniegumu, kļūstot par Latvijas 2. līgas čempioniem, stāsta pašvaldībā.

Atzinības rakstu un naudas balvu saņēma arī Silvestrs Savickis - par nozīmīgu un nesavtīgu ieguldījumu Mārupes novada izglītības un jaunatnes darbā. Viņš ir Mārupes novada uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs. Biedrības īstenotais projekts “Skola dodas dzīvē - dzīve ienāk skolā” devis lielu pienesumu mācību satura īstenošanā novada skolotājiem un skolēniem, sniedzot iespēju skolēniem paplašināt redzesloku un gūt pieredzi mācīties reālā darba vidē.

Miks Lukstiņš saņēma minēto apbalvojumu par nozīmīgu un nesavtīgu ieguldījumu Mārupes novada izglītības un jaunatnes darbā. Viņš ir Mārupes novada uzņēmēju biedrības valdes loceklis, atbild par biedrības īstenoto projektu “Skola dodas dzīvē - dzīve ienāk skolā” un ir devis lielu pienesumu mācību satura īstenošanā novada skolotājiem un skolēniem, sniedzot iespēju bērniem paplašināt redzesloku un gūt pieredzi mācīties reālā darba vidē. Miks Lukstiņš papildus skolēnu mācīšanai ir veicis visus organizatoriskos darbus, lai projekts izglītības iestādē varētu īstenoties. Šajā mācību gadā viņš aktīvi stāsta par projektu citām izglītības iestādēm, ar domu sniegt šo unikālo pieredzi visām izglītības iestādēm, norāda pašvaldības pārstāvji.

Mārupes novada pašvaldības Pateicības rakstu saņēma trīs cilvēki. Gintai Šenfeldei Pateicības raksts piešķirts par aktīvu darbību Mārupes novada Salas pagasta iedzīvotāju sabiedrisko aktivitāšu organizēšanā. Viņa ir aktīvā dzīvesveida piekritēja un sporta skolotāja, kura popularizē Salas apkaimi un tās centru Spuņciemu, piedalās gan Apkaimju konsultatīvajā padomē, gan Sporta un aktīvās atpūtas konsultatīvajā padomē. Tāpat Ginta Šenfelde jau vairākus gadus ir iesniegusi projektus konkursā "Mārupe - mūsu mājas" un brīvprātīgi realizē sabiedriskās aktivitātes novadā, iesaistot pieaugušos, bērnus un jauniešus aktīvi pavadīt brīvo laiku. Sagatavojusi projektu idejas arī līdzdalības budžeta konkursā Spuņciema infrastruktūras uzlabošanai. Pulcē aktīvos domubiedrus apkaimē un virzās uz apkaimes biedrības izveidošanu, lai vēl vairāk iesaistītos un veicinātu sabiedrības līdzdalību Salas apkaimē.

Zane Zvejniece saņēma Pateicības rakstu par atbildīgu un profesionālu darbu projektu vadībā, veicot nozīmīgu ieguldījumu Mārupes novada attīstībā. 13 gadus viņa bijusi Mārupes novada domes projektu vadītāja, piesaistot nozīmīgus Eiropas Savienības līdzekļus pašvaldības attīstībā vairāku miljonu eiro apmērā. Viņas vadībā realizēti tādi nozīmīgi projekti kā “Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras attīstība Mārupes novadā”, “Mārupes vidusskolas mācību vides uzlabošana”, izveidots jauniešu centrs un tirdzniecības vieta mājražotājiem un amatniekiem, izveidots Švarcenieku muižas dabas parks un labiekārtota muižas ēka un citi projekti, vēsta pašvaldībā.

Inārai Dubrai Pateicības raksts piešķirts par ilggadēju un radošu pedagoģisko darbu un sabiedrisko aktivitāti Mārupes novada Babītes pagastā. Viņa ir ilggadēja Babītes vidusskolas pedagoģe, kura izskolojusi vairākas paaudzes. Savos darba gados vairākiem simtiem Babītes novada iedzīvotāju iemācījusi lasīt, rakstīt un rēķināt, kā arī citas nepieciešamās iemaņas dzīvei. Savā darbā ir zinoša, pastāvīga, korekta un erudīta. Lai savus mācību priekšmetus integrētu reālajā dzīvē, Ināra Dubra seko līdzi visiem kultūras jaunumiem, apmeklējot teātra izrādes, koncertus, izstādes u.c. pasākumus kopā ar izglītojamajiem. Bērnus un vecākus iesaista arī novada pasākumos un aktivitātēs. Visu savu dzīvi ir aktīvi darbojusies amatiermākslā, šobrīd dzied korī “Atskaņa” un ilgstoši ir kora vecākā.

Par dalību un sasniegumiem aizvadītās vasaras lielākajā kultūras notikumā – XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII deju svētkos – tika godināti novada amatiermākslas kolektīvi un vadītāji. Atzinības rakstu par dalību un gūtiem izciliem sasniegumiem XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku skatēs un 1000 eiro naudas balvu saņēma: vidējās paaudzes deju kolektīvs “Mārupieši”, D un E grupa (vadītāja Gunta Skuja), senioru deju kolektīvs “Klasesbiedri” (vadītāja Gunta Skuja), jauktais koris “Maska” (vadītājs Jānis Ozols/), sieviešu senioru koris “Noktirne” (vadītāja Ilga Bērziņa), Babītes Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis “Balti” (vadītāja Valda Bagāta), Babītes Mūzikas skolas koklētāju ansambļa jaunākā grupa (vadītāja Valda Bagāta).

Kā norāda pašvaldībā, Atzinības rakstu par dalību un gūtiem sasniegumiem XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku skatēs un 500 eiro naudas balvu saņēma: jauniešu deju kolektīvs “Mārupe” (vadītājs Rolands Levics), vidējās paaudzes deju kolektīvs “Krustu šķērsu” (vadītāja Līna Daugule Rimša), vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dārta” (vadītājs Lauris Siliņš), jauktais koris “Mārupe” (vadītājs Kalvis Ozoliņš), Babītes jauktais koris “Atskaņa” (vadītāja Ginta Pētersone), Jaunmārupes jauktais koris “Universum” (vadītājs Rihards Rudzītis), sieviešu koris “Resono” (vadītāja Irēna Račevska), Mārupes Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansamblis “Saules kokles” (vadītāja Dita Neilande), Babītes Mūzikas skolas koklētāju ansamblis “Dzītariņi” (vadītāja Valda Bagāta), sieviešu vokālais ansamblis “Dzelde” (vadītāja Sandra Gaide).

Atzinības rakstu par dalību un gūtiem sasniegumiem XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku skatēs un 300 eiro naudas balvu saņēma Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris (vadītājs Pēteris Pētersons). Savukārt Pateicības rakstu par dalību un gūtiem sasniegumiem XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku skatēs saņēma Mārupes Valsts ģimnāzijas koris “Kameus” (vadītāja Evija Milzarāja) un Jaunmārupes pamatskolas deju kolektīvs “Ozolēni” (vadītāja Anita Ozoliņa), vēsta pašvaldības pārstāvji.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.