Menu
 

Siguldas Valsts ģimnāzijas un Mārupes vidusskolas skolotājiem pasniegtas "Ekselences balvas" Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Universitātē pasniegta “Ekselences balva”, kas izveidota pēc uzņēmēju iniciatīvas un ko piešķir, novērtējot inovatīvus un izcilus skolotājus. Šogad “Ekselences balvu” ķīmijā ieguva Linda Kovaļevska no Mārupes vidusskolas, fizikā – Jānis Bukins no Siguldas Valsts ģimnāzijas un ekonomikā – Līga Lagzdkalne no Mārupes vidusskolas.

Linda Kovaļevska

Matemātikā par balvas ieguvēju Sanita Balanda no Rīgas Hanzas vidusskolas, bet bioloģijā – Sintija Valucka no Zemgales vidusskolas. Finālistu vidū vija vēl vairāki Pierīgas mācību iestāžu skolotāji – Madara Miltoviča no Ikšķiles vidusskolas  (fizika), Daiga Krieviņa no Mārupes pamatskolas  (fizika), Raivis Pauls no Ādažu vidusskolas (fizika), Rūta Rozenfelde no Jaunmārupes pamatskolas  (bioloģija) un Gundega Ganiņa no Ropažu vidusskolas  (bioloģija), informēja Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centrā.

Jānis Bukins

Balvas ieguvējs Jānis Bukins laureātu vārdā novērtēja iespēju mācīties citam no cita, sakot, ka pievienotā vērtība "Ekselences balvai" ir kolēģu vadītās stundas un diskusijas par izmantotajām metodēm, kas ir neatsverama pieredze, ko pēc tam īstenot savā praksē.

Līga Lagzdkalne

Apbalvošanas ceremonijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsvēra, ka "Ekselences balva" ir lieliska iespēja pateikt paldies skolotājiem, un augsti novērtēja to, ka arī inženierzinātnēs, dabaszinātnēs ikviens skolotājs meklē mūsdienīgu pieeju un jaunas metodes, kā ieinteresēt skolēnus mācīties, kā atrast skolēnu talantus un tos attīstīt, lai nestu Latvijas vārdu pasaulē.

Madara Miltoviča

Uzņēmējs Normunds Bergs akcentēja, ka no uzvarētājiem sagaidām spēju iedvesmot arī savus kolēģus tiekties uz izcilību, jo tikai, mācoties cits no cita, mēs kļūstam spēcīgāki.

Naudas balvas katram fināla dalībniekam nodrošināja Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, AS “Swedbank”, AS “Latvijas valsts meži”, "Accenture" Latvijas filiāle, Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociācija, dāvanas bija sarūpējis SIA "Lielvārds".

Pasākumu “Ekselences balva” organizēja LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, ziedojumus administrēja LU fonds.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.