Menu
 

LTAB: Visbiežāk satiksmes negadījumus bez OCTA izraisa jauni vadītāji ar vecām automašīnām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika par 2018.gadā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem (CSNg), kas izraisīti ar neapdrošinātu auto liecina, ka visbiežāk negadījumus izraisa 28–37 gadus veci autovadītāji, kas pārvietojas ar 11–15 gadus vecu spēkratu.

LTAB apkopotajā statistikā par neapdrošināto transportlīdzekļu izraisītajiem CSNg pērnajā gadā redzams, ka gandrīz 30% izraisījuši 28–37 gadus jauni autovadītāji. Šīs vecuma grupas autovadītāji izraisījuši tikpat daudz CSNg bez OCTA, cik autovadītāji vecuma grupā 48 gadi un vairāk. 20,12% negadījumus izraisījuši 18–27 gadus veci autovadītāji, nedaudz mazāk (19,19%) – 38–47 gadus veci autobraucēji.

Transportlīdzekļu vecuma kategorijā, ar kuriem visbiežāk izraisīti CSNg bez derīgas OCTA, lielākā riska grupa ir 11–15 gadus veci transportlīdzekļi (30,22%), kā arī 21 un vairāk gadus veci auto (29,09%). Ar gados jauniem (līdz 5 gadi) spēkratiem bez derīgas OCTA izraisīti tikai 4,23% negadījumu.

Neapdrošināto transportlīdzekļu marku vidū, dominē “BMW” un “VW” markas auto. Bez derīgas OCTA ar šādu marku spēkratiem pērn izraisīts vienāds negadījumu skaits – 47 (13,05%). Tiesa, šo marku automašīnas Latvijā ir arī visvairāk reģistrētas, tādēļ ar tām izraisīto CSNg īpatsvars proporcionāli ir vislielākais.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.