Menu
 

Tērauda: ES nākamajam daudzgadu budžetam jāpalīdz mazināt atšķirības dalībvalstu vidū

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Plānojot nākamo Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu, ir būtiski, lai tas palīdzētu sasniegt konverģenci jeb palīdzētu mazināt atšķirības dalībvalstu vidū, šodien Somijas galvaspilsētā Helsinkos piedaloties Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē (COSAC) sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (AP).

"Raugoties no Latvijas perspektīvas, ir sazīmējami tie mērķi, ko ES nav spējusi sasniegt ar pašreizējo daudzgadu budžetu, piemēram, konverģenci dalībvalstu vidū. Vienlaikus, neskatoties uz piedzīvoto ekonomisko krīzi, Latvija ir spējusi savu iekšzemes kopprodukta rādītāju palielināt no 46% uz 67% no ES vidējā līmeņa. Ir būtiski neapstāties pie sasniegtā," par Tēraudas pausto aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Kā norādīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja, tad svarīgs nākotnes uzdevums ir arī kopējās lauksaimniecības politikas pārstrādāšanas jeb pārveidošana. "Ir jāpanāk, ka kopējā lauksaimniecības politika katrai no dalībvalstīm nodrošinātu vienlīdzīgus spēles noteikumus ES tirgū, jo pēdējo 15 gadu laikā Latvijas lauksaimniekiem piemērotie spēles noteikumi nav bijuši vienlīdzīgi ar citām valstīm," vērš uzmanību Tērauda.

COSAC sanāksmes ik pusgadu rīko ES Padomē prezidējošās valsts parlaments. Šī pusgada sanāksmes dienas kārtībā ir Somijas prezidentūras ES Padomē prioritātes, kā arī nākamā ES daudzgadu budžeta 2021.-2027.gadam plānošana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.