Menu
 

Pabriks: Latvijas dalība starptautiskajās operācijās ir viens no būtiskiem veidiem, kā stiprināt Latvijas drošību

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Latvijas dalība starptautiskajās operācijās ir viens no būtiskiem veidiem, kā stiprināt Latvijas drošību, šodien pavadot Latvijas karavīrus uz pretterorisma operāciju Irākā, uzsvēra aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Kā informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā, Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks Imants Ziediņš tikās ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus pretterorisma operācijā "Inherent Resolve" Irākā.

Svinīgajā ceremonijā Pabriks uzsvēra, ka Latvijas dalība starptautiskajās operācijās ir viens no būtiskiem veidiem, kā stiprināt Latvijas drošību, un novēlēja karavīriem pildīt dienesta pienākumus pēc labākās sirdsapziņas, godam nesot Latvijas vārdu pasaulē.

Ziediņš pauda pārliecību par Latvijas karavīru sagatavotību, kā arī atzina, ka dalība starptautiskā operācijā dod iespēju gūt vērtīgu profesionālo pieredzi.

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no aizsardzības nozares vadības saņēma ceļamaizi - Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Lai koordinētu starptautiskās sabiedrības rīcību cīņai pret grupējumu "Daesh", ASV sadarbībā ar sabiedrotajiem ir izveidojušas starptautisku koalīciju, vienlaikus izveidojot arī Apvienotos spēkus, kuri Irākā un Sīrijā īsteno ASV vadīto operāciju "Inherent Resolve", kurā kopš 2016. gada piedalās arī Latvija. Nacionālie bruņotie spēki starptautiskajā operācijā īsteno Irākas drošības spēku apmācību, pilnībā iekļaujoties Dānijas kontingenta sastāvā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.