Menu
 

Pirmajā pusgadā vislielākais piedāvājums privātmāju tirgū bija ekspluatācijā nenodotām jaunbūvēm

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Šī gada sešos mēnešos vislielākais piedāvājums privātmāju tirgū bija ekspluatācijā nenodotām jaunbūvēm, liecina nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus" pusgada pārskats. Savukārt kopumā tirgū nedaudz ir samazinājies privātmāju piedāvājumu skaits.

Apskatā skaidrots, ka privātmāju pamatpircējs galvenokārt ir jaunās ģimenes, kuras, apzinoties lielo birokrātijas slogu, lai sakārtotu dokumentāciju mājas nodošanai ekspluatācijā, bieži vien tomēr noraida lēmumu iegādāties jaunbūvi.

Kā teikts apskatā, jaunās ģimenes interesējas par privātmājām Pierīgā par cenu līdz vidēji 150 000 eiro, kurās nav vajadzīgas lielas finansiālas investīcijas, taču šāds piedāvājums tirgū ir ļoti mazs. Pilnīgi pabeigtas mājas Pierīgā (40 kilometru rādiusā ap Rīgu) patlaban maksā no 170 000 eiro.

Apskatā sacīts, ka, iegādājoties privātmāju, pircēji piesardzīgi izvērtē nekustamā īpašuma nodokļa apmēru.

Privātmājas, kurām nepieciešams kapitālais remonts, patlaban ir grūti pārdot, jo kapitālā remonta izmaksas ir ievērojami paaugstinājušās.

Tāpat apskatā atzīmēts, ka Pierīgā vidēji 1000-2000 kvadrātmetru lielus zemes gabalus bez komunikācijām klienti iegādājas par cenu līdz 25 000 eiro, ar komunikācijām - sākot no 30 000 eiro un vairāk, atkarībā no atrašanās vietas.

2018.gadā "Ober Haus Real Estate Latvia" strādāja ar 891 620 eiro apgrozījumu, kas ir par 11,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 58 676 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija reģistrēta 2004.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 362 900 eiro. "Ober Haus Real Estate Latvia" vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētā "Ober-Haus Real Estate Advisors".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.