Menu
 

Aptauja: Latvijā gada laikā 38% viedtālruņu īpašnieku ir saplīsis tālruņa displejs

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā gada laikā 38% aptaujāto viedtālruņu īpašnieku ir saplīsis tālruņa displejs, liecina mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" veiktā aptauja.

Aptaujā noskaidrots, ka pēc viedtālruņa saplēšanas piektā daļa respondentu ekrānu salabojuši, lai turpinātu ierīci pilnvērtīgi lietot, vai iegādājušies jaunu ierīci saplēstās vietā.

Aptaujā 45% respondentu atzinuši, ka veikt remontu telefona ekrānam atturējušas augstās ekrāna nomainīšanas izmaksas.

Tāpat aptaujā secināts, ka visbiežāk ekrānus saplēsuši gados jaunākie viedierīču īpašnieki, proti, vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem katrs otrais atzinis, ka pēdējā gada laikā ir saplēsis telefona ekrānu, kamēr vecuma grupā no 61 līdz 74 gadiem - katrs piektais.

Aptaujā 24% atzinuši, ka viņu telefons sabojājies, saskaroties ar ūdeni, netīšām telefonu iemetot kādā ūdenstilpē vai aplejot to ar dzērienu, 4% aptaujāto atzinuši, ka telefonu pazaudējuši, savukārt telefona zādzību pēdējā gada laikā piedzīvojuši 2% respondentu.

Aptauja veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija" 2019.gada jūlijā. Tajā piedalījās 1007 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

LETA jau ziņoja, ka "Bite Latvija" 2017.gadā strādāja ar 91,642 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 72,4% un bija 12,664 miljoni eiro. Kompānijas 2018.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" 100% kapitāldaļas pieder "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.