Menu
 

Ināra Mūrniece Ikšķilē: Politiski represēto ieguldījums neatkarības atgūšanā ir neatsverams Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Pateicoties cilvēkiem, kuri izgājuši sāpju ceļus Sibīrijā, bijis iespējams gan Baltijas ceļš, gan Latvijas neatkarības atjaunošana. Spītējot skaudrajiem sāpju mēriem, cilvēki ir saglabājuši savu ticību Latvijai, neatkarībai un cilvēcībai, sestdien, 3.augustā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ikšķilē uzrunājot 21.Latvijas represēto salidojuma dalībniekus.

Šodien mums ir iespēja apmainīties ar likteņstāstiem, kas iezīmē traģiskus laikus mūsu tautas vēsturē. Šie likteņi ir gan smagi, gan ļāvuši pēc tam atgriezties Latvijā, to stiprināt un kopīgi sagaidīt mūsu valsts neatkarības atjaunošanu, teica Saeimas priekšsēdētāja.

Šodien satiekas dažādas paaudzes, un šī tikšanās ļauj mums izbaudīt brīnišķīgu kopības sajūtu. Ir svarīgi atcerēties padomju okupācijas laikā represēto smagos likteņus un ar tiem iepazīstināt jauno paaudzi. Ir jādara viss, lai tie nekad neatkārtotos, tā I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja arī pateicās politiski represētājiem par aktīvu līdzdalību vēsturiskās atmiņas veidošanā, informēja Saeimas preses dienestā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.