Menu
 

Preses izdevēji vienojušies ar "Latvijas pastu" par drukātās preses abonēšanu un piegādi 2020.gadam

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Preses Izdevēju asociācija akceptējusi nozares līgumu par drukātās preses abonēšanu un piegādi 2020.gadam, un līdz ar to var sākties ikgadējā līgumu parakstīšana starp izdevējiem un AS "Latvijas pasts" nākamajam gadam, pastāstīja asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis.

Viņš prognozēja, ka jaunā abonēšanas kampaņa varēs sākties bez starpgadījumiem un abonenti saņemt sev ierastos un jaunus drukātās preses izdevumus.   

LETA jau ziņoja, ka otrdien, 13.augustā, Ministru kabinets atbalstīja grozījumus Pasta likumā, kas paredz piešķirt preses piegādēm papildu 3,7 miljonus eiro.

Likumprojektam noteikta steidzamība, bet tā spēkā stāšanās datumu noteiks Saeima.

Pirmdien, 12.augustā, pēc valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdes satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) stāstīja, ka Satiksmes ministrija (SM) atradusi nepieciešamos papildu 3,7 miljonus eiro preses piegādēm.

Ministrs informēja, ka SM izvērtēja VAS "Pasažieru vilciens" (PV) vilcienu iepirkuma grafiku un tika rasta iespēja pārvirzīt no 2020.gada uz 2021.gadu ieplānoto finansējums PV depo celtniecībai un tehnoloģiju iegādei.

"Prese piegādātāji var neuztraukties, jo visi līdzekļi preses abonēšanas piegādēm un atbalstīšanai tiks paredzēti budžetā. No PV rezervēm preses piegādēm tiks paredzēti 3,7 miljoni eiro, bet divi miljoni eiro šim mērķim budžetā jau ir ieplānoti," sacīja Linkaits.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piebilda, ka līdz šim valsts ir subsidējusi reģionālās preses piegādes un tas tiks turpināts. "Valdībai ir svarīgi, lai neizzustu demokrātiskā balss. Vienlaikus meklēsim ilgtermiņa risinājumu, kā šīs piegādes nodrošināt turpmāk, ņemot vērā, ka iedzīvotāju skaits samazinās un cilvēki aizvien mazāk lasa drukāto presi," teica premjers.

No SM sagatavotās likumprojekta anotācijas izriet, ka 2020.gada budžetā preses piegādēm papildus atvēlēs 3 762 761 eiro.

Kā ziņots, preses izdevējiem aktuāla bija problēma ar drukātās preses piegādēm, jo valdība kavējās "Latvijas pastam" piešķirt finansējumu piegāžu kompensēšanai. Ja valsts nekompensētu sev piederošajam "Latvijas pastam" zaudējumus par preses piegādēm, tad izdevējiem nāktos uzņemties piegādes tarifu palielinājumu, kas būtu 3,6 reizes laukos un nedaudz mazāk reižu lielākās pilsētās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.