Menu
 

Jūrmalā uzsāk vides kampaņu "Dari dabai prieku, neņem lieku"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Jūrmalas tūrisma un sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji un citi komersanti, kuru darbība saistās ar publisko pakalpojumu sniegšanu, kā arī pašvaldību iestādes, kuras veic iedzīvotāju un viesu apkalpošanu, tiek aicinātas iesaistīties vides kampaņā “Dari dabai prieku, neņem lieku”. Kampaņa tiks uzsākta 22. augustā Jūrmalas pilsētā. Mērķis ir veicināt, lai privātā un publiskā sektora pakalpojumu sniedzēji ieviestu videi draudzīgas rīcības principus un mazinātu resursu patēriņu.

Kampaņas aktīvā fāze notiks no 19. augusta līdz 1. septembrim. Tās laikā ar aptaujas palīdzību tiks apzināti kampaņā iesaistīto pakalpojumu sniedzēju līdz šim īstenotie pasākumi, darbībā integrējot videi draudzīgus principus, noskaidrots, kuras, pēc kampaņā iesaistīto dalībnieku domām, ir ieteicamās rīcības un pasākumi, lai veicinātu videi draudzīgu rīcību un samazinātu plastmasas atkritumu daudzumu jūras piekrastē no atpūtas un tūrisma aktivitātēm, informē kampaņas “Dari dabai prieku, neņem lieku” projekta vadītāja Līga Bulmeistere.

“Cilvēka ikdienas resursu patēriņu visbiežāk nosaka ieradums, neaizdomājoties, kā tas ietekmē dabu. Lai sasniegtu lielus mērķus, jāsāk ar mazām lietām – oficianta nepiedāvātu kokteiļa salmiņu, nepaņemtu bukletu vai iespēju saņemt kafejnīcas akciju, kas kafijas baudītājam, kurš ieradies ar savu krūzīti, piedāvā atlaidi. Dari dabai prieku, neņem lieku – tieši tik vienkārši ceļā uz tīrāku Baltijas jūru un planētu,” uzskata kampaņas projekta vadītāja.

Septembra pirmajā nedēļā tiks veikta iegūto datu apkopošana un izvērtēšana īpaši veidotā komisijā. Pakalpojumu sniedzējs, kurš, pēc komisijas viedokļa, savā līdzšinējā un plānotajā darbībā realizējis visvairāk pasākumu videi draudzīgas rīcības veicināšanā un kampaņas aktīvās fāzes ietvaros piedāvājis kādu īpašu, kampaņas tematikai atbilstošu piedāvājumu, tiks apbalvots ar zaļās iniciatīvas balvu “Dari dabai prieku, neņem lieku”.

Kā norāda L. Bulmeistere, dalība kampaņā ir brīvprātīga. Nosacījumi: kampaņas materiālu (A3 izmēra plakāta, informatīvās lapas, kartona galda statīva) izvietošana objektā un aptaujas anketas aizpildīšana; materiāli, sākot ar 23. augustu, būs pieejami lejupielādei Jūrmalas pilsētas tīmekļvietnē www.jurmala.lv vai arī drukātā formātā saņemami pie pasākuma organizatoriem – biedrības “Vides aizsardzības klubs” –, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; kampaņas vizuālās identitātes materiāli veidoti, lai tie būtu aktuāli arī pēc kampaņas beigām un izmantojami ilgtermiņā.

Kampaņu organizē biedrība “Vides aizsardzības klubs” ar Jūrmalas pilsētas atbalstu Zilā karoga programmas ietvaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.