Menu
 

"Palīdzēsim.lv" sāk starptautisku projektu sociālā riska jauniešu digitālo zināšanu uzlabošanai

  • Autors:  LETA
Šā gada 15. augustā organizācija "Palīdzēsim.lv" rīkoja preses konferenci, lai sabiedrību, potenciālos studentus un nozares speciālistus informētu par projektu, projekta gaitu un sasniedzamajiem rezultātiem. Foto: "Palīdzēsim.lv" Šā gada 15. augustā organizācija "Palīdzēsim.lv" rīkoja preses konferenci, lai sabiedrību, potenciālos studentus un nozares speciālistus informētu par projektu, projekta gaitu un sasniedzamajiem rezultātiem. Foto: "Palīdzēsim.lv"

Labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv", kuras galvenā mērķgrupa ir sociālā riska grupas jaunieši, sākusi starptautisku projektu, lai uzlabotu sociālā riska grupas jauniešu digitālās zināšanas, aģentūru LETA informēja organizācijas pārstāve Laura Šteina.

Viņa informēja, ka galvenais projekta mērķis ir nodrošināt kvalitatīvas nodarbinātības iespējas sociālā riska grupas jauniešiem. Iecerēts izstrādāt un īstenot digitālo prasmju mācību programmu, lai jauniešiem, kuri nevar iegūt tehnoloģijas zināšanas finanšu ierobežojumu dēļ, sniegtu iespēju tās apgūt kursa veidā.

Pēc Šteinas paustā, sadarbībā ar "EuroLive Technologies" papildus projekta pamata apmācībām studentiem tiks piedāvātas arī dažādas aktivitātes, piemēram, apmeklēts uzņēmuma birojs, lai iepazītos ar darba vidi un gūtu motivāciju.


Preses konferencē piedalījās arī jomas speciālists Ansis Šķibusts no uzņēmuma "Cube.lv", lai klātesošos informētu par aktualitātēm nozarē, specifiskajām prasībām par darbinieku prasmēm un izaugsmes iespējām nozarē.  

Projekts ilgs trīs gadus, un šajā laikā tiks aprīkotas mācību telpas digitālo kompetenču apguvei, kā arī tiks radīta motivācijas un psiholoģiskās palīdzības platforma. Projekta rezultāts būs izstrādāta un ieviesta apmācību programma, kuras mērķis ir palielināt mērķa grupas nodarbinātību, apgūstot specializētās kompetences, kā arī celt katra indivīda pašvērtējumu.

Projekts "CODE – Kompetences iespējas digitālajai nodarbinātībai" tiek īstenots, saņemot atbalstu no Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta projektu konkursā piešķirtā finansējuma Jauniešu nodarbinātības fondā. Projekts tiks īstenots sadarbībā ar septiņiem partneriem no piecām valstīm: Bulgārijas, Latvijas, Rumānijas, Itālijas un Igaunijas.
 
Konferencē klātesošie jaunieši izrādīja interesi par dalību projektā un darba iespējām pēc apmācībām, uzdodot jautājumus un rosinot diskusiju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.