Menu
 

Saeimā svinīgi atklāta Baltijas ceļa zāle

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ernests Dinka, Saeima Foto: Ernests Dinka, Saeima

Godinot "Baltijas ceļa" 30. gadadienu, piektdien, 23. augustā, klātesot vairāku valstu parlamentāriešiem, Saeimā svinīgā ceremonijā atklāta Baltijas ceļa zāle, informē Saeimas Preses dienestā. Uzrunājot klātesošos, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece akcentēja, ka Baltijas ceļš ir apliecinājums tautas stingrajai gribai, spējai vienoties un īstenot savus mērķus, lai nevardarbīgā pretošanās akcijā iestātos par brīvību.

"Esam lepni, ka Baltijas valstu neatkarība tika atjaunota nevardarbīgā parlamentārā ceļā, baltiešu tautas kustībām – Latvijas Tautas frontes, Igaunijas “Rahvarinne” un Lietuvas “Sajūdis” – vienojoties kopīgam mērķim. "Baltijas ceļš" ir svarīgs ne vien mums, tas ir būtisks visiem eiropiešiem, lai atgādinātu par vērtībām, kas mūs vieno. Tas ir apliecinājums, ka par brīvību un demokrātiskajiem ideāliem ir jācīnās," teica I. Mūrniece.

"Pirms trīsdesmit gadiem Baltijas valstis apliecināja, ka ar vienotību un solidaritāti var uzveikt politisku un militāru pārspēku un mainīt vēstures gaitu. Šo sadarbību mēs nedrīkstam uzskatīt par pašsaprotamu. Baltijas Asamblejas (BA) un mūsu katra uzdevums ir padziļināt Baltijas valstu sadarbību un gādāt par reģiona izaugsmi. Baltijas ceļš ir sniedzis vērtīgu mācību – lai mūsu valstis būtu neatkarīgas un to iedzīvotāji dzīvotu labklājībā, ir būtiski, lai mēs būtu vienoti," sacīja BA prezidents un Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

"Baltijas ceļa" 30. gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā piedalījās arī BA Igaunijas delegācijas vadītājs Ādu Musts (Aadu Must) un Lietuvas delegācijas vadītājs Valērijs Simuliks (Valerijus Simulik), vēsta Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja BA delegāciju vadītājiem pasniedza simbolisku dāvinājumu, kurā iemūžināts "Baltijas ceļš", – Aivara Liepiņa unikālo "Baltijas ceļa" foto no “putna lidojuma” un vēsturisko "Baltijas ceļa" nozīmīti. Dāvinājums ikvienam parlamenta viesim būs apskatāms Baltijas ceļa zālē izvietotajā pastāvīgajā ekspozīcijā, kur izvietotas Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu protokolārās dāvanas.

Tāpat klātesošos sveica arī Amerikas Baltiešu brīvības līgas, Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas, Beniluksa parlamenta, Ziemeļu Padomes, kā arī Gruzijas un Azerbaidžānas parlamenta pārstāvji, atzīmē Preses dienestā.

"Baltijas ceļa" vārdu turpmāk nesīs telpa, kas atrodas parlamenta ēkas Jēkaba ielā 6/8 pirmajā stāvā blakus Baltiešu zālei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.