Menu
 

Starptautiskā konkursā meklē labāko fotoattēlu par zvejniecības mantojumu Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: M. Krūmiņš Foto: M. Krūmiņš

Ar mērķi saglabāt dzīvas zvejniecības kultūras tradīcijas Rīgas plānošanas reģions aicina ikvienu vēl līdz 30. augustam piedalīties starptautiskā konkursā par labāko fotoattēlu par zvejniecības mantojumu Rīgas jūras piekrastē (no Engures līdz Ainažiem). Konkursa galvenajā balvā – ceļojums uz Maljorku Spānijā, kur notiks apbalvošanas ceremonija.

Konkursam paredzēto uzņemto fotoattēlu mērķis ir sniegt ieskatu par zvejnieku kopienu kultūras mantojuma bagātību, daudzveidību un nozīmi. Plašāka informācija par fotoattēlu ievietošanu pieejama šeit. Fotokonkurss notiek starptautiskā projekta “Cherish” ietvaros, kas vairākās Eiropas Savienības valstīs tiek īstenots, lai sekmētu piekrastes zvejniecības kultūras potenciālu, informē Rīgas plānošanas reģiona pārstāve Inese Ozoliņa.

Fotoattēla iespējamās tēmas: kultūras mantojums, zvejniecības tradīcijas, zvejnieki, zvejas laivas, zvejas aprīkojums, zivju loms, kulinārais mantojums, amatniecība, kultūras festivāli un tradicionālie pasākumi.

Fotokonkursa darbus vērtēs starptautiskā žūrija, kas sastāvēs no viena žūrijas locekļa no katras konkursā pārstāvētās valsts (Grieķija, Portugāle, Spānija, Latvija, Itālija, Kipra, Nīderlande un Vācija), norāda I. Ozoliņa. Latviju žūrijā pārstāvēs mākslinieks Mārtiņš Krūmiņš, Latvijas Mākslas akadēmijas un Šauļu Universitātes (Lietuva) absolvents, šobrīd Liepājas Universitātes lektors, kopš 1998. gada Mākslinieku savienības biedrs.

Žūrija izvēlēsies vispārējo uzvarētāju un vienu labāko attēlu reģionā. Konkursa laureāts Latvijā iegūs galveno balvu – Svētupes nēģu tača apmeklējumu divām personām, kā arī 2 kg nēģu! Starptautiskā mērogā konkursa galvenā balva būs ceļojums uz Maljorku (Spānijā), kurā tiks organizēta apbalvošanas ceremonija, vēsta Rīgas plānošanas reģiona pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.