Menu
 

Ārvalstīs dzīvojošos Latvijas radošos profesionāļus aicina piedalīties aptaujā par sadarbības iespējām

  • Autors:  LETA
Foto - radi.me Foto - radi.me

Eiropas Latviešu apvienība (ELA) un Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina ārvalstīs dzīvojošos Latvijas radošos profesionāļus piedalīties aptaujā, kuras mērķis ir pirmo reizi apzināt radošo profesiju pārstāvju viedokli par darba iespējām mītnes zemē un sadarbības iespējām ar Latviju, pastāstīja LKA pārstāve Ilze Upatniece.

ELA šīs aptaujas ietvarā vēlas palīdzēt Latvijai apzināt savu radošo diasporu, lai rastu jaunas iespējas kultūras nozares un profesionāļu attīstībai, skaidroja apvienības prezidija priekšsēdētāja Elīna Pinto.

LKA prorektore zinātniskajā darbā Anda Laķe stāstīja, ka ir ļoti svarīgi apzināt Latvijā dzimušo, bet ārpus Latvijas strādājošo kultūras un radošā sektora pārstāvju pieredzi ikdienas darbā un komunikācijā, lai atklātu efektīvākās iespējas sadarbībai, ideju apmaiņai un savstarpējam atbalstam.

Upatniece vēstīja, ka pētījuma rezultāti tiks izmantoti, izstrādājot rekomendācijas radošās diasporas politikai un politiskajām iniciatīvām dažādu sadarbības veidu atbalstam. Tāpat viņa uzsvēra, ka ikviens viedoklis, pieredze un vērtējumi nozīmīgi padziļinās izpratni par radošās diasporas profesionālo aktivitāšu iespējām un šķēršļiem, kā arī vēlamajām atbalsta aktivitātēm.

Pētījuma aptaujas anketa atrodama mājas lapā "www.radi.me" un to iespējams aizpildīt līdz 27.septembrim. Aptauja tiek veikta Upatnieces promocijas darba ietvaros.

Aptauju informatīvi atbalsta LKA, Latvijas Mākslas akadēmija, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Nacionālais kino centrs un citi nozares partneri.

ELA apvienojušās 25 latviešu un latviešu sadraudzības nevalstiskās organizācijas no 19 Eiropas valstīm. Apvienības mērķis ir pārstāvēt Eiropas latviešu diasporas intereses, saskaņot tās biedru organizāciju darbību latviskās izglītības, kultūras un pilsoniskās līdzdalības jomās, kā arī veicināt sadarbību starp biedru un radniecīgām organizācijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.