Menu
 

No 13.līdz 15.septembrim Rīgā un Pierīgā notiks militārās mācības "Rīgas zobens 2019"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/StudentuBataljonaZemessargi Foto - facebook.com/StudentuBataljonaZemessargi

No 13. līdz 15. septembrim Nacionālo bruņoto spēku ikgadējo mācību “Namejs” ietvaros Zemessardzes 1. Rīgas brigāde organizēs mācības “Rīgas zobens 2019”, kas notiks dažādās Rīgas apkaimēs. Mācību teritorija aptvers gan atsevišķas Rīgas apkaimes (Bolderāja, Jugla, Čiekurkalns, Teika, Pleskodāle, Šmerlis, Pļavnieki, Torņakalns, Ziepniekkalns), gan Mārupes, Garkalnes, Stopiņu, Bauskas un Iecavas novadus.

Mācību laikā notiks pastiprināta pārvietošanās ar militāro autotransportu pa Rīgas ielām, informēja Zemessardzes 1. Rīgas brigādes majors Ilmārs Šķesters. Atsevišķās Rīgas apkaimēs notiks zemessargu pārvietošanās ar kājām (patrulēšana). Zemessargi būs kaujas ekipējumā, bruņoti ar vieglajiem strēlnieku ieročiem. Patrulēšanas laikā tiks ievēroti Ceļu satiksmes noteikumi, netiks ierobežota civilā autotransporta plūsma un cilvēku kustība.

Mācību laikā incidenti netiks izspēlēti uz galvenajām pilsētas ielām, pie lielveikaliem, dzīvojamajos rajonos un citās vietās ar intensīvu cilvēku vai automašīnu plūsmu. Atsevišķi incidenti tiks izspēlēti apzīmētajos rajonos, objektos, kas saskaņoti ar to īpašniekiem vai pārvaldniekiem. Incidenti izpaudīsies kā atsevišķi šāvieni ar salūtmunīciju, sprāgstpakešu pielietošana.

Mācību “Rīgas zobens 2019” mērķis ir trenēt Rīgā izvietoto Zemessardzes bataljonu spēju darboties krīzes un valsts apdraudējuma gadījumos, kā arī spēju sadarboties ar citām iestādēm, valsts un pašvaldību struktūrām.

Zemessardzes 1. Rīgas brigāde jau iepriekš atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina ar izpratni attiekties pret mācību norisi, kas tiek rīkotas valsts aizsardzības spēju stiprināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.