Menu
 

Saeima konceptuāli atbalsta zaudējumu kompensāciju piešķiršanu preses izdevumu piegādēm 2020.gadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Pasta likumā, ar kuriem plānots nodrošināt abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus 2020.gadā ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādi bijuši līdz šim.

Likumprojekts paredz no 2020.gada 1.janvāra uz vienu gadu pagarināt šobrīd piemērojamo regulējumu attiecībā uz abonēto preses izdevumu piegādi un to radīto zaudējumu kompensēšanu, tādējādi pagarinot arī universālā pasta pakalpojumu saistības esošajiem sniedzējiem, vēsta Saeimas preses dienests.

“Grozījumi Pasta likumā ir labs žests, lai stiprinātu Latvijas mediju darbību un neatkarību, kā arī nodrošinātu pasta pakalpojumu pieejamību līdzšinējā apjomā iedzīvotājiem gan reģionos, gan pilsētās. Vienlaikus jāuzsver, ka šobrīd piemērojamā regulējuma pagarinājums var būt tikai īstermiņa risinājums, tāpēc valdībai jāstrādā, lai noteiktu skaidrību uz ilgāku laika periodu, tostarp definējot arī kritērijus subsīdiju piešķiršanai,” iepriekš pauda par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs.

Plānots, ka pasta komersantiem kompensēs tos zaudējumus, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus laika posmā no 2020.gada 1.janvāra līdz 2020.gada 31.decembrim.

Lai likumprojekts stātos spēkā, tas vēl otrajā – galīgajā – lasījumā jāskata Saeimai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.