Menu
 

Pirmo reizi izdota Ķemeru Nacionālā parka tūrisma karte

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Izdevumu sērijā, kas veltīta aizsargājamām dabas teritorijām Latvijā, “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi pirmo reizi izdevusi Ķemeru Nacionālā parka tūrisma karti.

Ķemeru Nacionālais parks dibināts 1997. gadā ar mērķi saglabāt dabas, kultūrvēstures un kurortoloģijas vērtības, veicināt nenoplicinošu saimniecisko darbību, tūrismu un vides izglītību. Ķemeru Nacionālā parka nozīmīgākās vērtības ir neskartie augstie sūnu purvi, putnu bagātie seklie piekrastes ezeri, palieņu pļavas. Īpaša vērtība ir sēru saturošie minerālūdeņi, kas veidojas zem Ķemeru apkārtnes purviem un vairāk nekā 30 avotos izplūst virszemē Ķemeru apkārtnē. To klātbūtne veicina arī ārstniecisko dūņu veidošanos. Nekur citur Eiropā šāda veida resursi tik tuvu jūrai nav atrodami, informē SIA “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” komunikācijas vadītāja Agnese Kuzmina.

Izdevums sniedz plašu informāciju par dabas un kultūrvēsturiskā mantojuma daudzveidību, par dabas tūrisma un dabas izglītības iespējām. Detālajā apvidus kartē attēloti apskates objekti un naktsmītņu atrašanās vietas.

“Dodoties iepazīt Ķemeru Nacionālo parku, cieniet tā vērtības, ievērojiet dabai draudzīga apmeklējuma noteikumus un atstājiet aiz sevis sakoptu vidi!” aicina izdevniecības pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.