Menu
 

Deputāti aicina Apvienotajā Karalistē mītošos tautiešus reģistrēt savu dzīvesvietu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Ņemot vērā dažādus scenārijus, kādā var notikt Brexit jeb Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), būtiska aktīva komunikācija ar Latvijas valstspiederīgajiem Lielbritānijā, mudinot viņus reģistrēt savu pastāvīgo dzīvesvietu. To piektdien uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputāti, pārrunājot Latvijas gatavību Brexit radītajām sekām.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda uzsvēra: “Brexit attīstības scenārijs ir neprognozējams, taču mums ir jāturpina strādāt un jābūt gataviem realitātei, ka Apvienotā Karaliste vairs nebūs ES dalībvalsts. Mūsu tautiešiem Apvienotajā Karalistē sava klātbūtne ir jāreģistrē, jo tikai šis statuss pierādīs viņu tiesības tur uzturēties un arī turpmāk saņemt visas tās pašas tiesības un garantijas, kuras viņi šobrīd bauda, dzīvojot un strādājot šajā valstī”.

Kā akcentēja Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, jārēķinās, ka Brexit tiešā veidā ietekmēs daudzus Latvijas iedzīvotājus, informēja Saeimas preses dienests. Viņš uzsvēra, ka galvenās izmaiņas likumos, kas nepieciešamas bezvienošanās Brexit gadījumam, Latvija jau ir veikusi.

Deputāti piektdien tikās ar atbildīgo ministriju pārstāvjiem, lai pārrunātu, kā norisinās Latvijas iestāžu gatavošanās iespējamiem Brexit scenārijiem, Lielbritānijai izstājoties no ES ar vai bez līguma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.