Menu
 

Aicina uz diskusiju par saliedētu sabiedrību Olainē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

10.oktobrī plkst. 18.00 – 21.00 Olaines Jauniešu centrā "Popkorns" norisināsies Latvijas Pilsoniskās alianses rīkota iedzīvotāju diskusija, kuras mērķis ir atrast jaunas idejas un pieejas sabiedrības saliedēšanai un palīdzēt tapt Saliedētības politikas pamatnostādnēm.

Kultūras ministrija ir sākusi politikas plānošanas dokumentu izstrādi, kas noteiks, kāda būs sabiedrības saliedētības politika Latvijā turpmākajos septiņos gados. Diskusiju mērķis ir panākt, lai šie dokumenti tiktu izstrādāti, balstoties uz iedzīvotāju vēlmēm, turklāt procesā iesaistot iedzīvotājus, kuri reprezentē sabiedrības portreta dažādību, tai skaitā, kuru dzimtā valoda nav latviešu valoda. 

“Svarīgi, ka apspriešanas procesu daļēji organizē sabiedriskās organizācijas un pilsoniskās sabiedrības jomas eksperti, kuriem rūp izstrādājamo dokumentu kvalitāte un iekļaujošs process,” uzsvērusi Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Diskusijas vadīs Dace Akule, kurai ir daudzu gadu pieredze, strādājot pilsoniskās sabiedrības organizācijās, tai skaitā ar sabiedrības saliedētības jautājumiem. Viņa ir iniciējusi un īstenojusi Pilsoņu debates par integrāciju 2012.gadā pēc referenduma par krievu valodas statusu Latvijā. Tāpat Dace ir vadījusi Ekonomikas ministrijas darba grupu remigrācijas plāna izstrādei, lai palīdzētu labāk Latvijā atgriezties emigrējušajiem tautiešiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.