Menu
 

Septembra sākumā militārās mācībās izspēlēta pūļa ielaušanās prezidenta pilī

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/LeonidsKalnins Foto - twitter.com/LeonidsKalnins

Rīgas pils ēku kompleksā un tam pieguļošajā teritorijā septembra vidū notikušas militārās mācības, kurās izspēlēta pūļa ielaušanās Rīgas pilī, noskaidroja aģentūra LETA.

Aizsardzības ministrija (AM) iepriekš oficiāli vēstījusi, ka pils ēku kompleksā notika apdraudējuma pārvarēšanas imitācijas mācības "Kodols 2019", lai pārbaudītu un pilnveidotu Militārās policijas Valsts prezidenta apsardzes gatavību objektu aizsardzības un personu apsardzes izpildē. "Kodols 2019" bija iekļauts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militāro mācību ciklā "Namejs 2019".

Mācību scenārija izpildes laikā lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi. Nekādu detalizētāku mācību scenāriju AM toreiz un tagad neatklāja. NBS komandieris Leonīds Kalniņš šonedēļ sociālajā tīklā "Twitter" ievietojis fotogrāfiju no minētajām mācībām. Tajā redzama pūļa laušanās Rīgas pils vārtos, bet apdraudējumu mēģina novērst Militārās policijas darbinieki, kuru aprīkojumā ir vairogi un speciālas ķiveres.

AM preses pārstāve Sandra Brāle aģentūrai LETA apstiprināja, ka fotogrāfijā redzamais scenārijs izspēlēts, taču viņa uzsvēra, ka tas bija tikai viens no daudziem konkrēto mācību scenārija elementiem.

Viņa plašāk nekomentēja, kāpēc izvēlēts šāds scenārijs, taču uzsvēra, ka visas NBS mācības tiek organizētas, vadoties no mūsdienu drošības izaicinājumiem.

Jau ziņots, ka no 12.augusta līdz 6.oktobrim Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls "Namejs 2019", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.