Menu
 

Aptauja: Katrs piektais jaunietis vecumā līdz 29 gadiem gandrīz katru dienu izjūt vientulību

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Gandrīz katrs piektais jaunietis vecumā līdz 29 gadiem vientulību izjūt gandrīz katru dienu, tikmēr vairāk nekā puse vecāko paaudžu pārstāvju atzinuši, ka vientuļi nejūtoties nekad, secināts projekta "Parunāsim?" ietvaros veiktajā aptaujā par vientulības izplatību Latvijas iedzīvotāju vidū.

Kā aģentūru LETA informēja "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" pārstāve Māra Miķelsone, viens no izplatītākajiem cēloņiem vientulībai saistāms ar sociālajiem apstākļiem un apkārtējo vidi.

Aptaujas rezultāti liecina, ka vairākums respondentu vientulību saista ar laikapstākļiem, jo visas vecuma grupas to izjūt gada aukstākajos mēnešos, pauda Miķelsone.

Piedzīvotais darbā vai skolā visvairāk ietekmē tieši jauniešus, jo vairāk nekā trešdaļa šīs grupas pārstāvju to atzīmējusi kā vienu no vientulības cēloņiem, informēja Miķelsone.

Zvanu centra "Sonido" īpašniece un sociālā projekta "Parunāsim?" dibinātāja Inga Muižniece šo tendenci pamato ar straujiem soļiem attīstošos profesionālo vidi, kurā norisinās nemitīgas pārmaiņas. Viņa uzskata, ka tieši gados jaunākais darbaspēks ir tas, kam šīm pārmaiņām ir jāprot pielāgoties samērā īsā laikā, kas rada stresu un aizņem laiku, ko pavadīt ārpus darba kopā ar līdzcilvēkiem.

Vienlīdzīgs aptaujāto īpatsvars visās vecuma grupās piekrīt, ka izrunāšanās ar līdzcilvēku un laika pavadīšana kopā ar draugiem un ģimeni ir tas, kas spēj rast risinājumu vientulībai, norādīja Muižniece.

Aptauju veikusi "Norstat" pētījumu aģentūra no 2019.gada 17.septembra līdz 24.septembrim, aptaujājot 1010 respondentus no visas Latvijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.